Pretraga

O ljubavi i letu: otkrijte predivan hotel Los Enamorados na Ibici

O ljubavi i letu: otkrijte predivan hotel Los Enamorados na Ibici

Tekst: BURO.

Ove nedelje smo po prvi put ove godine osetili ono stanje kada se vazduh lepi za kožu, i čak bez provere jasno je da je skala zaigrala oko tridesetog podeoka. I već sve miriše na morsku so i slatke breskve, a onda se trgnemo iz sanjarenja i zateknemo sebe i dalje na stolici na terasi. No, to nije razlog da obuzdavamo naše maštarije, dok u realnosti držimo oko na Booking sajtu prateći cene smeštaja (nažalost i dalje nerealno visoke) u glavi smo na Ibici. I istražujemo onu njenu kul stranu, mesta gde je voda tirkizna, vajb usporen, a sve je poređeno užitku. Zato Los Enamorados hotel, zbilja posebna tačka prelepog španskog ostrva.

O ljubavi i letu: otkrijte predivan hotel Los Enamorados na Ibici (фото 1)

Ovaj hotel je i fizički izmaknut od vreve po kojoj je Ibica poznata, nalazi se na samom severu i udaljen je tridesetak kilometara od Ibica Tauna i 35 kilometara od aerodroma. Los Enamorados je smešten na obodu male uvale, tik do peščane plaže.

Iako je pozicija idealna za ozbiljan diskonekt od života, enterijer i uređenje jeste ono što će vas kupiti na duže staze. Pierre Traversier bivši košarkaš i njegova žena novinarka Rozemarijn de Witte, vlasnici hotela, odlučili su da ovom mestu daju snažan lični pečat. Počeli su od predmeta koje su godinama sakupljali širom sveta, a zatim su dodavali elemente koji su neophodni svakom hotelu, i rezultat je svojevrsni miks uticaja sa svih strana planete. Primera radi, na jednoj strani prostorije smeštene su modernističke fotelje, a nasuprot njima nalaze se statue sa Balija. Neočekivane kombinacije su prava vizuelna poslastica.

O ljubavi i letu: otkrijte predivan hotel Los Enamorados na Ibici (фото 2)
O ljubavi i letu: otkrijte predivan hotel Los Enamorados na Ibici (фото 3)

Posebno što je sve opremljeno u veoma nepretencioznom stilu, kako bi se svi gosti osećali opušteno kao kod svoje kuće. Ako se gostima nešto toliko dopadne da više ne mogu da zamisle svoj život bez toga, jednostavno mogu kupiti predmet koji ih zanima, jer je skoro sve na prodaju.

Na licu mesta postoji i hotelski butik u kome nude sjajan nameštaj i odevne predmete. Naravno, u sklopu hotela postoje restoran i bar, a najbolji deo jeste velika terasa iznad mora koja je idealno pozicionirana za prepuštanje sunčevim zracima od jutra do sumraka. Za kuhinju je zadužen Alberto Pacheco, a jelovnik se vrti oko morskih specijaliteta koje nabavljaju od lokalnih ribara.

O ljubavi i letu: otkrijte predivan hotel Los Enamorados na Ibici (фото 4)

Svaka od devet soba je potpuno drugačija. I koju god da odaberete nećete se pokajati, jer svaka ima terasu sa pogledom na more, Coco-mat dušek i italijansku svilenu posteljinu. Takođe u svakoj sobi postoje peškire za plažu i maske za ronjenje. Ovde možete doći praznih ruku, osoblje će se pobrnuti za ostalo. Sa bilo koje strane da je soba pozicionirana, gosti mogu da uživaju u direktnom pogledu na spektakularne izlaske i zalaske sunca, pa iz tog razloga ne postoje televizori u sobama, vlasnici su pretpostavili da će gosti imati šta pametnije da gledaju.

O ljubavi i letu: otkrijte predivan hotel Los Enamorados na Ibici (фото 5)
O ljubavi i letu: otkrijte predivan hotel Los Enamorados na Ibici (фото 6)

Okolna priroda je toliko čarobna da ovde nije potrebno da postoji spa centar, ali gostima je na raspolaganju masaža na zakazivanje. Takođe, ne postoji ni otvoren, ni zatvoren bazen, što nikome ne nedostaje budući da je more tek nekoliko koraka od ulaza u hotel. Definitivno ovo mesto se kotira vrlo visoko na našoj listi za 2020. godinu (nadamo se i i dalje proveravamo cene).

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor