Pretraga

Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu

Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu

I zaslužuje svaki lajk!

Tekst: Jelena Karakaš


Postoje ta neka mesta koja odmah po otvaranju postaju vruće tačke, omiljeno sastajalište, eklektičan miks koji su svi čekali. U modernom dobu na sve to dodaje se i Instagram slava kao jasan pokazatelj kako će se koje ugostiteljsko mesto pokazati u budućnosti. A kad se sve to sretne na jednoj lokaciji (i to ovog puta uz globalnu pažnju na društvenim mrežama), jasno je da je mesto preraslo odrednice kul, autentično i lokalno i da pred sobom imamo novu svetski poznatu destinaciju. Ugostitelji se mole svevišnjem za takav ravoj situacije, ali retko kome to zaista i pođe za rukom. Novi hotel iz američkog lanca Proper Hotels može se pohvaliti toj alhemijom koja se dogodila i koja je za samo par meseci hotel iz ganc novog transformisala u najpoželjnije mesto.

Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 1)

 

Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 2)

 

Hotel je otvoren ovog leta u kalifornijskom gradu Santa Monika, ipak bum nije nastao tek tako. Pre svega, za dizajn je bila zadužena čuvena Kelly Wearstler, ona je uredila i Proper Hotel u San Francisku, postavivši visoke standarde za sledeći. Santa Monika je ovako kul hotel čekala skoro dve decenije. Iskorišćena je istorijska zgrada koja potiče iz 1928. godine u kolonijalnom stilu koju je dizajnirao Arthur. E. Harvey. Wearstelerova se inspirisala ležernom atmosferom obližnje plaže pa paleta većinom sadrži nežne peščane tonove, a tu je i mnoštvo palmi u saksijama. Očekivano poigrala se i kombinovanjem tapeta upadljivih uzoraka, teksturama i eklektičnim elementima iz celog sveta. Čak i sala za sastanke odiše opuštenom atmosferom.

 

Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 3)
Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 4)
Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 5)

 

Za spa zonu rezervsano je skoro 300 kvadrata

 

Lobi je umetničko delo za sebe, zapravo izgleda toliko dobro da se pitamo zašto se za ovaj „muzej“ ne naplaćuju ulaznice? U tom prostoru ne postoje dve iste stolice, dve slične teksture, niti dva uzorka... Ipak, nekako sve uspeva da zajedno diše, pa čak i više od toga, odaje ukupni utisak kompletne harmonije. Upravo je ta neverovatna kombinatorika razlog zašto je Kelly dobila i nadimak „dizajn guru“. Recimo da je za enterijeristu takav efekat sličan onom kada duboko udahnete, naciljate i strelicu za pikado pošajete ravno u sred srede. Bullseye!

Ono što dodatno oduševljava jeste činjenica da svi ti elementi suprotstavljeni jedan drugome ne stvaraju efekat zamora i prenatrpanosti koja ne prija čulima. Zahvaljujući diskretnim neutralnim tonovima i slabom žućkastom osvetljenju stvoren je prostor koji će svojim gostima dodatno pružiti inspiraciju i pokrenuti njihovu kreativnost. Umnogome tome pomažu umetnička dela i instalacije umetnika kao što su: Ben Medansky, Morgan Peck, Tanya Aguiniga, Len Klikunas i Bredley Duncan.

 

Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 6)
Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 7)
Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 8)

 

Hotel raspolaže sa 271 sobom koje su raspoređene u dva krila, jedno je uređeno u savremenom duhu, dok je drugo inspirisano dvadesetim godinama XX veka. Sobe u „španskom krilu“ su obložene retro floralnim tapetama u pastelnim tonovima, dok je za moderniji deo iskorišćen nameštaj u midcentury stilu. No, po nekim stvarima se ne razlikuju uopšte- sve sobe opremljene su Parachute Home bademantilima i Aesop kozmetikom, blootooh zvučnicima i Apple televizorima.

Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 9)

 

Iza fotogenične spoljašnosti krije se mnogo posvećenosti svakom segmentu hotela

Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 10)

 

Iako je unutrašnjost nešto o čemu bismo mogli danima da pričamo, Proper Hotel ima i još jednog džokera, na krovu se nalazi rooftop bazen i bar sa kojih se pruža pogled od 360 stepeni na grad. Kuvar Kaleo Adam odgovoran je za hranu u nekoliko hotelskih restorana, a čak je i lično nadgledao sadržaj mini bara u sobama.

Do kraja godine očekuje se i otvaranje spa centra, koji će biti ogranak Surya spa koncepta. Ajurvedski centar vodiće Martha Soffer koja sarađuje sa glumcima Matt Damonom i Gwyneth Paltrow.

Jasno je da iza ovog otvaranja stoji mnogo meseci posvećenog rada i truda, a Instagram slava je samo trešnjica na torti.

Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 11)

 

Odrednice koje opisuju ovaj prostor su: organski, sirovo, eklektično i apstraktno

Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 12)
Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 13)
Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 14)
Ovaj enterijer viđamo na Instagramu svaki dan, radi se o ganc novom Proper Hotelu (фото 15)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar