Pretraga

Šta kažete na glamping odmor u Hrvatskoj? Ovo su naši omiljeni kampovi

Šta kažete na glamping odmor u Hrvatskoj? Ovo su naši omiljeni kampovi

Tekst: Jelena Karakaš

Koncept glampinga pojavio se pre nekoliko godina i osvojio svet u sekundi! Kombinacija prirode, komfora i odličnog provoda? Šta tu ima da se ne voli? Kampovanje i šator više nisu simbol skromnosti, upravo suprotno. Moderne varijacije na temu nude sve što i hoteli visoke kategorije, sa tom razlikom da su “zidovi” od tkanine, a da je priroda udaljena doslovno jedan korak od vas. Ako još niste isprobali takav koncept odmora, možda je pravo vreme. Mi vam danas predlažemo tri bisera i to u susednoj Hrvatskoj.

Šta kažete na glamping odmor u Hrvatskoj? Ovo su naši omiljeni kampovi (фото 1)

 

Šta kažete na glamping odmor u Hrvatskoj? Ovo su naši omiljeni kampovi (фото 2)

Arena One 99 Camping

Nekadašnji kamp u istarskom Pomeru sada je čarobno mesto, radi se o luksuznom kampu koji broji osam smeštajnih jedinica (za dve do šest osoba), a sve one se nalaze na nekoliko koraka od mora. Svaka je uređena u umirujućim bež tonovima, sa uplivima skandinavskog dizajna. Kampovanje na ovom mestu je drugačije od svega što biste mogli da pomislite kad čujete tu reč, jer je gostima na raspolaganju čak i jahta kojom mogu istraživati Medulinski zaliv sa mora. Osim toga, tu je i spa centar smešten u srcu šume, a sastoji se od oaza za opuštanje, kišne sobe i velike platforme za joga programe. Takođe, postoji i hot tub na otvorenom, pa možete uživati u sauni i vrućoj kupki ispod zvezdanog neba za potpuni ugođaj glampinga. U sklopu kompleksa postoje i restoran i tri beach bara, a ukoliko želite, do tamo možete doći i električnim automobilom, jer je tu smeštena jedinica za punjenje. Šta kažete, već se pakujete?

Plage Cachée

Svako ko je jednom bio na Hvaru verovatno je ostao zauvek zaljubljen u predivno tirkizno more, miris lavande i neverovatnu bezbrižnost koja struji u vazduhu. A šta kad se sve to podigne na novi nivo? Glamping kamp u blizini Jelse je sve što vam je potrebno za vraćanje na fabričko podešavanje. Kosi šatori skrivaju udobno opremljene spavaće sobe sa kupatilima, a dovoljno je da razgrnete zavese kako biste uživali u fantastičnom pogledu na otvoreno more, zvuku cvrčaka, morskih talasa i mirisu borova. Ceo kompleks se sastoji od četiri kućice koje su na dovoljnoj udaljenosti jedna od druge, kako bi svi gosti imali svoju intimu i privatnost (postoji mogućnost i iznajmljivanja celog kampa). Dok se u sredini, u dubokom hladu, nalazi zajednički prostor u kome je velika kuhinja, fotelje za odmor, ležaljke i stolovi. Postoji i privatna plaža sa pontonom i ležaljkama. Ne znamo za vas, ali mi baš nekako ovako zamišljamo leto i slobodu!

Šta kažete na glamping odmor u Hrvatskoj? Ovo su naši omiljeni kampovi (фото 22)
Šta kažete na glamping odmor u Hrvatskoj? Ovo su naši omiljeni kampovi (фото 23)

 

Šta kažete na glamping odmor u Hrvatskoj? Ovo su naši omiljeni kampovi (фото 24)
Šta kažete na glamping odmor u Hrvatskoj? Ovo su naši omiljeni kampovi (фото 25)

Obonjan Island Resort

Jedan od prvih glamping kampova i svakako najpoznatiji u Hrvatskoj jeste onaj na ostrvu Obonjan. Za projekat je bio zadužen arhitektonski biro Scott Brownrigg i Pulsar, a njihova vizija bila je da stvore kompleks u skladu sa okruženjem. U tom poduhvatu i izgradnji pomogla je kompanija koja je specijalizovana za kreiranje eco-friendly smeštaja pa je tako većina objekata na ostrvu izgrađena od prirodnih materijala koji nude veći nivo sigurnosti, komfora i luksuza. Klimatizovani šatori imaju između 15 i 30 kvadratnih metara, a ukupan kapacitet ostrva je između 600 i 700 ljudi. Ovaj kamp prima samo odrasle, a svojim gostima nudi raznovrsne holističke spa tretmane, jogu, a imaju i svoje resident DJ-eve koji su zaduženi za atmosferu kraj bazena.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor