Pretraga

2 najveća trenda u obući koja ćete viđati svuda

2 najveća trenda u obući koja ćete viđati svuda

Tekst: BURO.

Foto: ImaxTree

Nova godina nova obuća. Ili - nova dekada nova obuća. Okej, možda nije toliko "revolucionarno i nikad ranije viđeno " nova, ali svakako ovo jesu dva trenda koja su svuda: od radnji, preko street style fotografija, do revijskih modela. Obratili smo se ekpertima iz Mytherese.com da nam predlože svoje favorite koje možete pronaći na njihovom sajtu, nevezano da li spadaju u nove kolekcije ili su na sniženju. A možda je baš sad vreme da se počastite novim parom. Pa da počnemo....

Špicaste stileto čizme do kolena

Ako niste čuli za brend Paris Texas sada je vreme za to, jer ih svi (ali bukvalno svi!) nose na Nedeljama mode. One su uz Jimmy Choo model Mavis bile možda najzastupljenija obuća (izvinite Botega Venetta) na ulicama modnih prestonica. Formula je vrlo jednostavna: čizme do kolena sa stileto štiklom u svim mogućim bojama i dezenima. Tradicionalno i klasično a opet neverovatno seksi i ženstveno. Zbunjujuće kontradiktornosti koje nas privlače. Očekujte da novi modeli samo nastave i nastave da izlaze cele 2020. godine.


VS


Cipele i čizme sa kramponima

Prada vojničke čizme sa džepovima (!) su toliko neverovatno popularne da vam se čini da ne postoji osoba koja ih nema. Usled tolike popularnosti kopije su preplavile ulice i sada više nije jasno da li kod nas viđamo originalnu verziju ili ne. Ali ne govorimo ovde samo o popularnosti čizama - stvar je u đonu. Ovaj debeli, masivni đon sa kramponima jeste glavni sastojak trenda i svaka cipela, sandala ili čizma koja ga bud eimala biće hit uparen sa vašom midi haljinom ili boyfriend farmerkama.