Pretraga

8 brendova naočara za sunce koje možda niste znali a definitivno treba da upoznate

8 brendova naočara za sunce koje možda niste znali a definitivno treba da upoznate

Vaš Instagram biće nam zahvalan ovoga leta

Tekst: BURO.

Sigurno već imate Dior ili Gucci sunčane naočare u nekoj od fioka za aksesoare, ali vreme je da otkrijete još neke brendove koji će privlačiti pažnju na pravi način, a učiniti da budete cool i više nego što ste očekivali. Jer leto je praktično tu (a možda volite kao Anna Wintour da ih nosite u zatvorenim prostorijama) i vreme je da nabavite novi par naočara koji će dopuniti vašu postojeću kolekciju i zaokružiti svaki vaš letnji autfit: od odela sa bermudama do kupaćeg kostima. Ovo je naš izbor novih ili manje poznatih brendova koji su popularni na Instagramu ili tek započinju svoj uspeh i na koje treba da obratite pažnju.

Lapima

Ako volite naočare jarkih boja ili one geometrijskih oblika onda je ovaj brend iz Sao Paula, koji su osnovali bračni par Gisela i Gustavo Assis, stvoren za vas. Osećaćete se posebno noseći ove avangardne oblike na svom licu. Verujemo da ćete uživati u njima ako volite zabavne aksesoare.

 

Westward\Leaning

Da li ste se ikada osećali kao filantrop kupujući nešto? Ovaj brend iz San Franciska napravio je pravi preokret u doživljaju šopinga i povezujući se sa neprofitnim organizacijama odvaja deo prihoda kako bi pomogao njihovim ciljevima. Tako da ako kupite naočare koje je za njiih dizajnirala Olivia Palermo pomažete kampanju "Dress for success" koja pomaže ženama da steknu ekonomsku nezavisnost.

 

Sheriff & Cherry

Zabavne, sa retro uticajem i obojene u svakojake boje, na svetskoj modnoj sceni ova marka je eksplodirala još 2010, a Rihanna i  Susie Bubble su među najvećim fanovima. Osnivač i kreativni direktor Mauro Massarotto pre ovog projekta radio je na rebrendiranju Ellesse i Startas.

 

Féroce

Féroce ima zanimljiv koncept - sve naočare im koštaju 110 dolara. Minimalistički koncept u dizajnu pruža mušterijama dostupne, chic aksesoare koji prestižu kvalitetom i one 2-3 puta skuplje brendove. I možda noseći njih možete da se osetite za trenutak kao Sasha Fierce.

 

Roberi & Fraud

Ako pogledate asortiman koji vam nude biće vam odmah jasno zašto su postali omiljeni među modnim IT devojkama. Njihovi mikro ramovi inspirisani 80im i 90im u upečatljivim oblicima i bojama postali su najkul ramovi u ovom trenutku.

 

Smoke x Mirrors

Osnovani 2014. sa ponosom kažu da ne prate trendove već ih stvaraju. "U svetu ispunjenom bukom Smoke x Mirrors stvaraju muziku." Skupljaju kulturne uticaje sa svih mogućih strana i stvaraju potpuno različite kolekcije koje nemaju ništa zajedničko osim želje da slede promišljenu estetiku koju su sebi zacrtali.

 

So Shady

Nakon godina provedenih na Nedeljama mode i dve godine planiranja sopstvenog brenda, Tamara Kalinić odlučila je pokrene brend naočara. Prva kolekcija sastoji se iz sedam modela izrazito geometrijskih oblika (od kojih su dva unisex), koje možete kupiti u različitim bojama. Kolekcija sadrži i četiri različita lanca koje možete kombinovati sa naočarima kako biste postigli još snažniji utisak.

 

Gentle Monster

Ovaj korejski brend kobinuje klasične oblike sa neverovatni inovativnim detaljima čime dobijaju najunikatnije modele ( i pomalo over the top) koje ste imali prilike da vidite poslednjih godina. O njihovoj genijalnosti govori i to što ih je Fendi pozvao da naprave zajedničku kolekciju naočara.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor