Pretraga

BURO. izbor: Mlouye

BURO. izbor: Mlouye

Tekst: Jelena Karakaš


O meni morate znati jednu stvar... Bez izuzetka - padam na koncepte!

Naizgled obične stvari upakovane u smislenu priču, pa još sve zaokruženo pravim vizuelnim identitetom... I ja sam već u redu za kupovinu i mahnito mašem karticom. Srećom, najčešće se ispostavi da iza brižljivo sagrađenog imidža brenda stoji i još bolji proizvod. I baš je to slučaj sa Mlouye torbama koje su nam danas u fokusu.

Prvo će vas privući super jednostavnim oblicima, koji imaju taj neki „je ne sais quoi" momenat, jer uprkos svedenosti su potpuno jedinstvene!

Kad otkrijete Instagram nalog ovog brenda bićete definitivno kupljeni. Moram priznati da dugo nisam videla tako smislenu igru bojama i geometrijom. Stajlizi su on point, a fotografije besprekorne. Za neke od nas to bi bilo dovoljno da se odluče za kupovinu (zašto mene gledate?), ali hajde da uđemo dublje u priču.

Mlouye je 2015. godine osnovala Meb Rure turska dizajnerka nameštaja, poznavanje industrijskog dizajna pomoglo joj je u promišljanju šta želi od torbe. Smatrala je da tada na tržištu nije bilo dovoljno izbora za žene koje su želele svedenu torbu minimalističkog dizajna, koja, osim što bi bila šik, bi bila praktična za dug dan u gradu. Forma koju prati funkcionalnost jeste načelo po kome se vode arhitekte, a Meb je to mudro inkorporirala u svoj rad kao dizajner aksoesoara. Kad priča o svojim kupcima ističe da se radi o grupi žena koje su podjednako zainteresovane i za estetiku i za dizajn.

Tašne se izrađuju u porodičnoj fabrici u Istanbulu, a proces podrazumeva dosta ručnog rada: od sečenja kože, do štepova. Takođe, ističu da u proizvodnji koriste minimalan broj hemikalija, u praksi to znači da uz obradu hemikalijama od manje kvlitetne kože raznovrsnim premazima možete dobiti bolji efekat. Dok kad se odreknete toga u startu morate raditi sa dosta kvalitetnijom kožom. Cene od 200 do 500 dolara po modelu, prate ovu priču.

Ostavljam vas da pokušate da se odlučite koji je vaš omiljen model? „Uvrnuta" Helix torbica sa kratkom ručkom u banana-žutoj? Ili možda mini tašna Lantern, u neodoljivoj bledoj-ružičastoj? Nemoguć izbor!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar