Pretraga

Kako da odaberete vintage model naočara koji vam najbolje stoji?

Kako da odaberete vintage model naočara koji vam najbolje stoji?

Tekst: BURO.

Da li vam se čini da je u poslednje vreme jedna od ključnih modnih reči "retro"? Ako ste odgovorili potvrdno, potpuno ste u pravu. Varijacije na temu dekada iz prošlog i sa početka ovog veka u stalnom su opticaju i to nigde više nego na polju aksesoara. Ista stvar dešava se i sa naočarama za sunce, a novi recept jeste da pogrešnog recepta nema, pod uslovom da vam model dobro stoji. 

Kako da se odlučite? Skrolujte za mini vodič kroz dekade, savete kome najbolje stoje i, naravno, najbolje modele.

50s 

Pedesete su nam poklonile mačkaste naočare (i one za sunce i one za vid) i nosile su ih sve ikone ove dekade od Elisabeth Taylor pa do Marilyn Monroe - a danas ih nosi Dita Von Teese. Stajaće vam odlično ako imate srcoliki ili kockasti oblik lica. 

60s 

Šezdesete su sinonim modnih revolucija, a standard je bio sve što krši pravila i što nije obično. Ukoliko volite ovu dekadu, onda su za vas okrugle naočare koje svi poznajemo pod imenom "lenonke". Savršeno stoje kockastim i ovalnim licima.

70s

Odajte počast razigranim sedamdesetim godinama parom oversized naočara za sunce u nekoj neočekivanoj boji. Ovo nije trend za stidljive, a najbolje će stajati osobama sa ovalnim i srcolikim oblikom lica. Šiške kakve je nosila Farah Faucet su optional

80s

Imamo jednu reč za vas kada se spomenu osamdesete: avijatorke. Stil koji je realno postao vanvremenski zavoleli smo upravo na ikonama ove dekade, od Toma Cruza pa sve do Cindy Crawford. Dobre vesti? Ovaj model stoji praktično svim oblicima lica.

90s

Sportski model, pravouganog oblika jeste zaštitni znak devedesetih. Inspiracije svakako ne manjka, bilo da je tražite u Jennifer Aniston ili sestrama Hadid, a ove naočare najbolje stoje osobama sa ovalnim licem. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor