Pretraga

Kako izgledaju torbe izrađene od recikliranih listova ananasa? Sjajno! Otkrijte Mashu

Kako izgledaju torbe izrađene od recikliranih listova ananasa? Sjajno! Otkrijte Mashu

Tekst: BURO.

Često vam skrećemo pažnju na temu održive mode, a najsrećniji smo kada možemo da vam predstavimo novi brend koji ne pravi ustupke i kompromise ni kada su sirovine i proizvodnja, ni estetika i dizajn u pitanju. Zato želimo da vas upoznamo sa brendom torbi Mashu.

Kako izgledaju torbe izrađene od recikliranih listova ananasa? Sjajno! Otkrijte Mashu (фото 1)

Sve se dizajnira u Londonu, a torbe izrađuju zanatlije u Atini, i ceo program nastao je sa idejom o očuvanju planete, tako da se koriste isključivo održivi i veganski materijali. U novoj kolekciji većina modela je izrađena od Piñatexa (alternativa koži koja se dobija od listova ananasa), ili od veganskog antilopa, koji se dobiija od recikliranog poliestera. Ručke na torbama su mahom od drveta, a to drvo brend nabavljaju u Grčkoj koristeći ostatke iz fabrika nameštaja, ti ostaci bi inače bili spaljeni, ili bačeni. Zbog ovoga nijedna torba nije ista.

Kako izgledaju torbe izrađene od recikliranih listova ananasa? Sjajno! Otkrijte Mashu (фото 2)
Kako izgledaju torbe izrađene od recikliranih listova ananasa? Sjajno! Otkrijte Mashu (фото 3)

No, čak i da ne znate čitavu eko priču iza brenda kada vidite Mashu torbe jasno je da se radi o dobrom dizajnu. Ioanna Topouzoglou inspirisana je art deko stilom i arhitekturom koja je karakteristična za grčke kiklade. Geometrijske ručke daju kul vajb svemu, takođe oblici tašni u ponudi su vrlo interesnatni, a izbor i uklapanje nijansi čine ove torbe malim umetničkim delima.

Kako izgledaju torbe izrađene od recikliranih listova ananasa? Sjajno! Otkrijte Mashu (фото 4)

Cene modela se kreću oko 300 evra, a izbor boja i koloritnih kombinacija je dovoljno širok da svako pronađe nešto baš po svom ukusu. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor