Pretraga

Otkrijte četiri mala brenda aksesoara čiji modni detalji izgledaju kao da ste ih kupili na egzotičnom putovanju

Otkrijte četiri mala brenda aksesoara čiji modni detalji izgledaju kao da ste ih kupili na egzotičnom putovanju

Tekst: BURO.

Sećate se onog vremena kada smo sa putovanja dovlačili modne detalje koji su nas podsećali na provod na obali? Mi kao kroz maglu... Zato nam je na pamet palo da potražimo nove i manje brendove čije kreacije izgledaju kao nešto što bi mogli da se pronađe u kul hotelskom butiku kraj plaže. Razmišljamo u smeru modnih detalja i to onih koji će svaku kombinaciju učiniti posebnom. Možda ovo nije godina koje ćemo se rado prisećati, ali sve će ionako izgledati bolje kroz prizmu sećanja. Predlažemo online opciju kupovine memorabilija, prerasli smo magnete i kamenčiće, ali smo za novu kul torbu i nakit uvek raspoloženi. Predstavljamo vam brendove na koje bi trebalo da obratite pažnju.

GIMAGUAS

Otkrijte četiri mala brenda aksesoara čiji modni detalji izgledaju kao da ste ih kupili na egzotičnom putovanju (фото 1)
Otkrijte četiri mala brenda aksesoara čiji modni detalji izgledaju kao da ste ih kupili na egzotičnom putovanju (фото 2)

Jimaguas“ je reč koju na Kubi znači „blizanci“, a takođe je to naziv brenda bliznjakinja Sayane i Claudie. Ove sestre obožavaju da putuju svetom i tokom svojih ekspedicija posećuju male radionice. Sve to je rezultiralo pokretanjem sopstvene marke 2016. godine. Danas, one imaju proizvodnju od Madagaskara do Meksika, a komadi se prodaju online kao i kroz pop up radnje koje su se do sada pojavile u Barseloni, Madridu, Londonu i Njujorku. Takođe, zalažu se za osnaživanje lokalnih zajednica i blisko sarađuju sa nevladnim organizacijama u Senegalu i Nepalu na razvijanju socijalnih programa koji će pomoći zanatlijama.

EMILY LEVINE

Otkrijte četiri mala brenda aksesoara čiji modni detalji izgledaju kao da ste ih kupili na egzotičnom putovanju (фото 3)
Otkrijte četiri mala brenda aksesoara čiji modni detalji izgledaju kao da ste ih kupili na egzotičnom putovanju (фото 4)

Emily Levine je godinama radila kao kreatorka za Etro da bi se posle jedne posete Japanu odvažila da samostalno zapliva modnim vodama. Danas ona vodi sve popularniju marku koja nam je za oko zapala zbog fantastičnih torbi. Radi se o tašnama egzotičnog izgleda koje se prave od vintage svilenih marama. Dizajnira i nakit, za koji kaže da je inspirisan nostalgijom i zaista njeni komadi neodoljivo podsećaju na narukvice prijateljstva koje smo godinama donosili sa mora.

ÉLIOU

Otkrijte četiri mala brenda aksesoara čiji modni detalji izgledaju kao da ste ih kupili na egzotičnom putovanju (фото 5)
Otkrijte četiri mala brenda aksesoara čiji modni detalji izgledaju kao da ste ih kupili na egzotičnom putovanju (фото 6)

Cristina Mantilla i Duda Teixera se deklarišu kao dizajnerke i posvećene putnice. One su odlučile da svoju fascinaciju plažama i morem prevedu u nakit koji je dovoljno neobičan da pokupi sve poglede, ali istovremeno dovoljno sveden da se može nositi svaki dan. Kako se sve izrađuje ručno od prirodnih materijala, nijedan komadić nije isti i upravo su jedinstvenost i autentičnost odrednice koje ove devojke propagiraju.

ATELIER DES FEMMES

Otkrijte četiri mala brenda aksesoara čiji modni detalji izgledaju kao da ste ih kupili na egzotičnom putovanju (фото 7)
Otkrijte četiri mala brenda aksesoara čiji modni detalji izgledaju kao da ste ih kupili na egzotičnom putovanju (фото 8)

Iza brenda Atelier Des Femmes stoji holandska preduzetnica Floor Bos. Ona je bila inspirisana devedesetim godinama XX veka i odlučila je da se posveti kreiranju modnih detalja koji na prvi pogled odaju vajb francuske rivijere. Radi se o trakama i gumicama za kosu, šeširićima i šnalicama koji su namenjeni nežnoj romantičnoj devojčici koja drema u svakome od nas.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor