Pretraga

Srebrni i zlatan nakit su neočekivani najbolji prijatelji

Srebrni i zlatan nakit su neočekivani najbolji prijatelji

Tekst: Manda Javorina

Ono staro pravilo da se srebro i zlato ne mešaju smo odavno izbacili kroz prozor ali, osim na Panthère de Cartier satu u varijanti sa čelik/zlato, nije baš svima najjasnije kako to izvesti, a da krajnji efekat ne bude nemam-pojma-šta-radim-ovo-je-sve-što-imam-kod-kuće. Layering! Čujem vas kako mi (imaginarno) dovikujete. Da, naravno, teško da ćete pogrešiti ako slojevite zlatne ogrlice od kojih se više ne može živeti na Instagramu ali koje i dalje obožavam(o) "prošarate" i srebrnim. Osnovne smernice su, naravno iste: tanji lančići treba da budu duži i sa privescima, a što se približavaju više vratu, debljina se povećava (i privesci nestaju). 

Srebrni i zlatan nakit su neočekivani najbolji prijatelji (фото 1)
Srebrni i zlatan nakit su neočekivani najbolji prijatelji (фото 2)

Slična situacija je i sa tankim prstenjem. Tamo gde inače ređate red zlata, red kamenčića, ubacite i red srebra. Ove varijante jednako dobro funkcionišu i ako ste u boho fazonu i ako ste za klasičnija izdanja, u kom slučaju umesto srebra i poludragog kamenja, ubacite belo zlato (i dijamante ako vam se uklapaju u budžet) - intenzivnije sija i izgleda uglađenije. 

Srebrni i zlatan nakit su neočekivani najbolji prijatelji (фото 3)
Srebrni i zlatan nakit su neočekivani najbolji prijatelji (фото 4)

Redovi sitnih minđuša odavno dominiraju Internetom, ni tu nema mesta za otkrivanje tople vode ALI kada govorimo o krupnijim komadima, očekuju nas prave stilske poslastice! Statement minđuše od različitog materijala su neočekivan aksesoar koji će razmrdati basic kombinacije i sve što su nas do sada učili o aksesoaru dovesti u pitanje (ove sezone je "stradalo" još jedno pravilo kom su nas učili, a to je da teget i crna nipošto ne idu zajedno). U ovoj izvedbi važi "što krupnije to bolje". Apstraktne komade koji kao da su izliveni od oba metala istovremeno ili isti modeli od različitih metala koje naizmenično nosite na svakom uhu već vidimo kao genijalno moćnu alternativu šljokicama za ove praznike.

Srebrni i zlatan nakit su neočekivani najbolji prijatelji (фото 5)
Srebrni i zlatan nakit su neočekivani najbolji prijatelji (фото 6)

Isti glomazni princip može sa primeniti i na prstenje. Modeli koji fejkuju pečat su posebno dobri za ove kombinacije, a više nema potrebe da ih tražite po porodičnom nasleđu, ima ih skoro svaki brend i to po svakoj ceni. U ovom scenariju zaboravite na tanko prstenje, u obzir dolazi i ono koje na sebi ima jedan veliki kamen (poludrago kamenje poput topaza, malahita, oniksa i mesečevog kamena odnosi pobedu!), a svakom prstu dodelite po jedan - ovo nije look čija suština je suptilnost. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor