Pretraga

Upoznajte 5 niche brendova naočara u koje smo se zaljubili

Upoznajte 5 niche brendova naočara u koje smo se zaljubili

Tekst: BURO.

One su neizostavan deo svakog outfita (realno, ne samo letnjeg) ali i svake modne fantazije. Bilo da ste verni jednom paru koji ide uz sve ili naočare za sunce volite da menjate uz svaku kombinaciju i raspoloženje, ovo su niche brendovi koji će se sigurno naći na vašoj listi želja.

ANDY WOLF

Ako tražite besprekoran dizajn i kvalitet ali i transparentnost i fer trgovinu, u ovom austrijskom brendu ćete pronaći standard po kom ćete posle meriti sve ostale. Njihova proizvodnja je mala i broji svega 50 zaposlenih ali se svaki korak od dizajna pa do poslednjeg šrafića pravi u Austriji, a acetat koji koriste dolazi iz Italije i velikim delom je proizveden na održiv način. Ovo je luksuz zbog kog apsolutno ne treba da vas grize savest. 

raen

“Inspirisani klasikom, ručno pravljeni za današnjicu.” Moto kalifornijskog brenda Raen vidljiv je u svakom modelu sa njihov potpisom. Iza njega stoje čak tri osnivača: Justine Heit kreativni direktor, Jeremy Heit direktor i jordan Percy direktor za dizajna, a modeli se prve ručno od acetata najvišeg kvaliteta koji se dobija od celuloze i spada u obnovljive prirodne resurse i stakala koja pružaju 100% zaštitu od UVA i UVB zraka. A da li smo vam spomenuli neodoljiv dizajn?

lapima

Ideja o ovom brendu razrađivana je dve godine pre nego što je i zvanično osnovan 2016. Par kreativaca, Gisela i Gustavo, odlučili su da naprave nešto više od “aksesoara” pa su Lapima naočare zapravo konverzacija oblika, istorije i kvaliteta, a dizajn je inspirisan spojem prirode Brazila i njegove dekonstruisane arhitekture. Ručno rađeni modeli su savršena simbioza najmodernije tehnologije i forme vintage elegancije bezvremenskog dizajna.

kaleos

Kaleos je brend koji za cilj ima reinvenciju onoga što smatramo naočarama (a i linija odeće im je više nego vredna pažnje - prelistajte im sajt). Kreativna direktorka Claudia Brotons je svoje bogato znanje, talenat i intuiciju usmeila ka stvaranju izuzetnog dizajna i najkvalitetnije izrade o čemu govori i činjenica da se svaki model izrađuje ručno, a da je za razvijanje svakog modela potrebno u proseku godinu i po dana. Ako su neverovatan dizajn i besprekorna pažnja na detalje ono šemu težite, obavezno morate istražiti ovaj brend.

LESCA

Heritage francuski brend koji je po svemu zadžao svoju posebnost i ekskluzivnost. Nastao je u Parizu 1964. godine, danas se na njegovom čelu nalaze sinovi osnivača koji su odrasli u radionicama za proizvodnju naočara. Upravo su Mathieu i Bertrand Lesca zaslužni za to što bezvremenska estetika brenda i dalje živi i osvaja, a svoju inspiraciju nalaze u modelima kakve su nosili Le Corbusier, Mia Farrow, Michael Kane i Marilyn. Upišite nas na listu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor