Pretraga

Upoznajte tri nezavisna brenda nakita bi trebalo da se nađu na vašem radaru

Upoznajte tri nezavisna brenda nakita bi trebalo da se nađu na vašem radaru

Tekst: BURO.


Svet nakita je poseban mali (ili ne baš tako mali) univerzum u kom vladaju posebna pravila i jedan je od prvih koji iznad svega ceni individualnost, ideju i izradu i koji je po definiciji najmanje sezonski. Dobar komad nakita vrlo često želimo da nosimo godinama, zar ne? Upoznajte tri potpuno različita dizajnera koji pomeraju granice i koji će vam zagolicati maštu. 

Sophie Bille Brahe

Upoznajte tri nezavisna brenda nakita bi trebalo da se nađu na vašem radaru (фото 1)
Upoznajte tri nezavisna brenda nakita bi trebalo da se nađu na vašem radaru (фото 2)
Upoznajte tri nezavisna brenda nakita bi trebalo da se nađu na vašem radaru (фото 3)

Dijamanti i biseri u minimalističkom izdanju koje potpisuje Sophie Bille Brahe su prava igra mašte i prefinjenosti. Beskrajno ženstven, njen nakit je skulpturalan ali izbegava očekivani futurizam pa na prvi pogled deluje više francuski nego skandinavski. Ipak, Sophie je poreklom iz Danske i sarađivala je i sa Cecilie Bahnsen (za koju je napravila liniju statement bisernih komada) i brendom Georg Jensen, a svoju kreativnost udružila je i sa brendom Sacai iz Tokija. Dizajnerka obožava neočekivane saradnje, a mi jedva očekujemo da vidimo šta je sledeće. Njen najpoznatiji komad, minđuša Croissant de lune sa dijamantima poređanim u niz polumeseca, postao je instant klasika.

Vicki Sarge

Upoznajte tri nezavisna brenda nakita bi trebalo da se nađu na vašem radaru (фото 4)
Upoznajte tri nezavisna brenda nakita bi trebalo da se nađu na vašem radaru (фото 5)
Upoznajte tri nezavisna brenda nakita bi trebalo da se nađu na vašem radaru (фото 6)

Iako ovo ime možda ne poznajete, osim ako ste zaista veliki entuzijasta kada je kvalitetna bižuterija u pitanju, rad Vicki Sarge već je osvojio priznanje modnog sveta: ona je jedna od osnivača i prvi kreativac brenda Erickson Beamon, a od kada je izašla iz te priče dizajnira nakit sa svojim potpisom. Njen potpis je prepoznatljiv po kombinovanju poludragog kamenja i uzbudljivih materijala, a svoje umeće je posudila i velikom broju dizajnera i napravila ograničene serije posebno za njih. Na ovom spisku nalaze se Dries Van Noten, Erdem, Givenchy, Raf Simons za Jil Sander i A.F. Vandevorst, a sarađivala je i sa Mariom Testinom na njegovoj kolekciji MATE i legendarnim frizerom Samom McKnightom na kolekciji cvetnog aksesoara za kosu za Net-a-Porter. Ipak, možda je kruna u njenoj karijeri film "Miljenica" za koji je izradila nakit za tri glavna lika. Možete je pronaći u studiju i butiku u Londonu.

Florence Tétier Bijoux

Upoznajte tri nezavisna brenda nakita bi trebalo da se nađu na vašem radaru (фото 7)
Upoznajte tri nezavisna brenda nakita bi trebalo da se nađu na vašem radaru (фото 8)
Upoznajte tri nezavisna brenda nakita bi trebalo da se nađu na vašem radaru (фото 9)

Florence je grafička dizajnerka, fotografkinja, osnivačica i kreativna direktorka magazina Novembre, a od nedavno i dizajnerka nakita od recikliranog materijala kroz koji dodatno kanališe svoju kreativnu energiju. Svaki komad koji napravi izrađen je ručno, a za kombinacije boja i oblika Florence nalazi inspiraciju u prirodi. Predimenzionirani cvetovi od plastike, otopljeni plastični češljevi koji podsećaju na nekakva polumitska morska stvorenja, perle i žice njen su dizajnerski potpis. Za sledeću sezonu nam je, pored svoje sopstvene linije koja se prodaje u jednom concept storeu u Londonu, Florence pripremila i dve saradnje sa britanskim brendovima Preen i Charlotte Knowles.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar