Pretraga

Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo

Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo

Tekst: Jelena Karakaš

Da, ravne cipele su super, gumenjaci pametan izbor, a čizmice u obliku jastučića zvuče kao ostvarenje svih snova. Ali, lagala bih ako bih rekla da mi ne nedostaje malo glamura. Mrvica bar. Sve one neudobne haljine koje jedva mogu sama da zakopčam, topovi koji prete da će pokazati i više nego što je pristojno i cipele na kojima jedva mogu da stojim. Oh. Te. Cipele. Sve one iz kategorije „ne mogu s njima, ne mogu bez njih“. Zahvaljujući kojima se na početku večeri osećam kao samopouzdana princeza, a na kraju kao Pepeljuga koja jednu cipelu drži u rukama dok šepa kući. Znam, ni sama ne verujem da sam skroz normalna, ali „ko ne voli cipele, ne voli ni ljude“ jeste univerzalna istina. Zato danas pričamo o brendovima koji ne odustaju od tog over the top efekta i prave obuću koja izgleda toliko dobro da bi realno mogla da prođe kao dekorativni predmet na polici u dnevnoj sobi. Bar dok ne počnemo ponovo da izlazimo. Ovo su cipele koje kad ih obujete skoro je svejedno šta ste obukli: sva pažnja biće usmerena na stopala. Šta da vam kažem, možda je najbolja ideja da skočite na sto, jer ovi modeli se moraju pokazati.

AMINAH ABDUL JILLIL

Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo (фото 1)
Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo (фото 2)
Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo (фото 3)
Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo (фото 4)

Ovaj brend postoji od avgusta 2012. godine, a model koji ih je proslavio svi možemo lako da prepoznamo, radi se o satenskim sandalama sa predimenzioniranom mašnom na gležnju. Pre nego što se posvetiti dizajniranju obuće Aminah je bila plesačica i sarađivala je sa superzvezdama kao što su Britney Spears i Janet Jackson. Vladala je plesnom scenom, a to iskustvo je pametno iskoristila i pri dizajnu, modeli sa njenim potpisom su toliko upadljivi da zaslužuju da se nađu pod svetlima reflektora. Ženstveni stil uz malo preterivanja učinio je da žene širom sveta obožavaju ovu marku koja se sada prodaje u preko 50 zemalja. Prošle godine ovečana je titulom najboljeg dizajnera aksesoara magazina Essence. A ono što je posebno pohvalno kod kod nje jeste što pametnim korišćenjem svetlucavih detalja uspeva i da od ravnih cipela napravi da su dostojne svake prigode. Dok su one sa visokom štiklom bez izuzetka iz kategorije „sve su mi neophodne“!

MACH & MACH

Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo (фото 5)
Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo (фото 6)
Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo (фото 7)
Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo (фото 8)

Ovo je marka koja osvaja na prvu! Sestre iz Tibilsija, Nina i Gvantsa Macharashvili, ponudile su nam svetlucave cipele koje izgledaju kao da su ispale iz neke bajke. Zapravo deluju kao da imaju ugrađen „Kira Kira“ efekat, pa je možda to razlog zašto je čitav Instagram odlepio za njihovim štiklama. Među Mach fanove ubrajaju se Kylie Jenner i Solange, a sajt Moda Operandi objavio da je model "Crystal Satin Pump" bio jedan od najprodavanijih na njihovom sajtu ove godine. Novi modeli sada imaju svetlucave mašne i sa zadnje strane. Ovde je totalno mrtva trka, svaki sledeći je jednako privlačan kao i prethodni.

SERENA UZIYEL

Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo (фото 9)
Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo (фото 10)
Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo (фото 11)
Zbog ovih brendova cipela jedva čekamo da ponovo počnemo da izlazimo (фото 12)

Serena Uziyel je turska dizajnerka koja je posle završene Parsons School of Design škole u Njujorku brusila zanat kreiranja cipela u Milanu i Firenci da bi se potom pridružila Zarinom dizajn timu. Zatim je kreirala cipele i torbe za lifestyle brend Sanayi 313, a prošle godine se napokon odvažila da pokrene brend pod sopstvenim imenom. Prvi butik otvorila je u Istanbulu, a njena kolekcija ove jeseni je debitovala na sajtu Net-a-Porter. Cipele sa Serninim potpisom su vrlo elegantne iako većina ima i upadljive detalje, međutim, sve je tako savršeno izbalansirano da je lako ovu obuću zamisliti uz sve moguće odevne kombinacije.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor