Pretraga

BURO. na licu mesta: Vodimo vas na Chanel reviju

BURO. na licu mesta: Vodimo vas na Chanel reviju

Tekst: BURO.

Foto: Danka Hasanović,
ImaxTree i press

Ako je istina da se najbolje stvari čuvaju za kraj, onda je jasno zbog čega je poslednji dan Nedelje mode u Parizu uvek rezevisan za Chanel reviju. Ona se uvek održava pre podne na dobro poznatoj lokaciji na kojoj se tom prilikom okupljaju svi koji nešto znače u modnom svetu.  Biti na licu mesta i u realnom vremenu ispratiti Chanel reviju je zaista poseban osećaj, a naša osnivačica Miroslava Damjanović danas je, još jednom, prisustvovala ovom velikom finalu Nedelje mode u Parizu.

BURO. na licu mesta: Vodimo vas na Chanel reviju (фото 1)
BURO. na licu mesta: Vodimo vas na Chanel reviju (фото 2)

I samo jutro na dan revije i pripreme za nju donose posebno uzbuđenje, a dok se približavate samom mestu dešavanja kolektivna modna groznica sve obuzima. Najveći igrači su tu. Nakon perioda u kom su se mnoge revije održavale virutelno i sa smanjenim brojem zvanica, sada se roje zagrljaji i poljupci u vazduhu, a zatim se zvanice smeštaju i počinje događaj zbog kog su se svi okupili: revija.

BURO. na licu mesta: Vodimo vas na Chanel reviju (фото 3)
BURO. na licu mesta: Vodimo vas na Chanel reviju (фото 4)

Za jesen/zimu 2022/23. godine, Virginie Viard ponudila je modele koji prate korake same Gabrielle Chanel i njenu ljubav prema reci Tvid i istoimenom vunenom materijalu. Dizajnerka je zamislila luksuznu toplu tkaninu u bojama škotskih pejzaža koje je Coco obožavala i u kojima je provodila puno vremena. Dugi ružičasti kaput isprskan plavom i ljubičastom, odelo u bordo nijansi sa delikatnim zlatnim sjajem. "Ovo su stvari koje bi Gabrielle nosila u svojim šetnjama kroz škotsku prirodu po kojoj je volela da bere paprat i poljsko cveće koje bi zatim nosila lokalnim zanatlijama kako bi ih inspirisala da naprave boje koje je želela." izjavila je Viard.

Tu je, naravno i njena ljubavna priča sa Vojvodom od Vestministera čije sakoe i lovačke jakne je Coco potpuno prisvojila. "Ništa nije više seksi nego kada nosite odeću osobe u koju ste zaljubljeni," nastavlja Virginie. "Fascinira me taj zauvek savremeni gest, a Chanel čini da tvid učini ženstvenim."

BURO. na licu mesta: Vodimo vas na Chanel reviju (фото 5)
BURO. na licu mesta: Vodimo vas na Chanel reviju (фото 6)
BURO. na licu mesta: Vodimo vas na Chanel reviju (фото 7)
BURO. na licu mesta: Vodimo vas na Chanel reviju (фото 8)
BURO. na licu mesta: Vodimo vas na Chanel reviju (фото 9)

U Chanel kolekciji za jesen/zimu 2022/23 predstavljenu u Grand Palais Éphémère videli smo mankenke obučene u tvid. Tu su sakoi u gotovo psihodeličnim nijansama uvek pomalo muškog kroja i oversized, pantalone od crnog pliša, uske suknje sa vunenim rebrastim čarapama izad kolena i špicaste salonke na nisku tanku štiklu od lakirane kože ili buklea, kao i duboke čizme od crne i bež gume.

"Dok sam radila ovu kolekciju, inspirisala sam se i Engleskom šezdesetih godina i omotima ploča u raznim bojama," dodala je Viard. Mi smo, očekivano, oduševljeni.

Pogledajte kako cela kolekcija izgleda u galeriji ispod.

OTP Privilege – premium ponuda

U svim ovim pariskim iskustvima i avanturama, pravi partner vam može biti Privilege premium segment OTP banke u okviru kojeg se nalaze mnoge pogodnosti kreirane da prate vaš ritam i životni stil.

Privilege je tu da vam olakša i ponudi rešenja, bilo da su u pitanju svakodnevne bankarske transakcije ili značajnije životne odluke, kao što su kupovina nekretnine, školovanje dece, i pravljenje planova za budućnost. Takođe, na raspolaganju vam usluga ličnog savetnika Privilege Link – poseban online servis za konsultacije, van radnog vremena ekspozitura i vikendom. Obezbeđen vam je i Paket Prestiž sa UNIQA putnim osiguranjem, za vas i članove vaše porodice kada putujete zajedno, zamena evra po srednjem kursu, kreditna podrška sa povlašćenim uslovima.

Zakoračite u pravo Premium iskustvo i kreirajte ga prama vašem ukusu!

BURO. na licu mesta: Vodimo vas na Chanel reviju (фото 80)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor