Pretraga

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022.

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022.

Tekst: BURO.

Završava se Milanska nedelja mode, najglamuroznija nedelje mode, gde su modni klasici i eksperimentisanje jednako vrednovani. Pogledajte nove trendove i spremite se za sledeću nedelju mode u Parizu.


NARUKVICE NA RAMENU

Ako se prisetimo crvenog tepiha iz 2000-ih, neizostavno ćemo se setiti i narukvica, i to ne onih koje se nose oko zgloba, već na nadlaktici. Primeri koje pamtimo su Nicole Kidman na premijeri filma “Širom zatvorenih očiju” 1999. godine i Cate Blanchett na dodeli Oskara 2000. godine. Ako je suditi po broju sličnih narukvica viđenih na modnoj pisti ove godine, ponovo će biti hit za proleće - leto 2022. Blumarine, italijanski modni brend, nudi kristalne narukvice, baš kao one koje su se nosile pre 20 godina, a Prada pankerske kožne, stegnute oko ruke. Prema modnim pravilima iz 2000-ih, narukvice se mogu nositi na koži, ali i preko bluza i košulja.

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 1)

BLUMARINE

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 2)

PRADA

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 3)

ETRO

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 4)

EMILIO PUCCI


KUĆNI TEKSTIL

Oduševljeni smo sovjetskim kostimima koje potpisuje brend Yulia Pelipas. Na nedelji mode u Milanu, tekstil inspirisan onim kućnim našao se u kolekcijama Jil Sander, Max Mara i Tod's. Iako se ne mogu reciklirati, kao što se može tekstil brenda Pelipas, njihove jakne, džemperi i platnene prugaste haljine evociraju lepe uspomene na krute kuhinjske krpe i tkane tepihe.

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 5)

JIL SANDER

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 6)

TOD'S

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 7)

MAX MARA

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 8)

ZANINI


DOBRA STARA KOŽNA JAKNA

Prada i Bluemarine kožne jakne prave od veštačke kože koje izgledaju kao da su vintage. U Tod’s kolekciji nalazi se kožna jakna sa zaštitnim umetcima na ramenima. Jakna podseća na bajkersku, ima blago obimnu siluetu, pa deluje kao da je pozajmljena od starijeg brata. Slične, jednako brutalne opcije od debele kože sa naborima i ogrebotinama, verovatno možete pronaći u ormanu svojih roditelja ili u nekoj vintage radnji.

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 9)

PRADA

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 10)

BLUMARINE

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 11)

TOD’S

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 12)

DOLCE & GABBANA


RADNIČKA KECELJA

Preko kaputa i trenč mantila - tako bivša Celine dizajnerka predlaže da nosite kecelje (koje, uzgred rečeno, prilično podsećaju na one automehaničarske). Ona je na nedelji mode u Milanu predstavila prvu kolekciju svog brenda, Quira. Jil Sander se opredelila za fini pojas na kecelji, dok je Bluemarine izabrao pink mini suknju koja podseća na one iz 2000-ih, a koja, zahvaljujući džepovima, izgleda kao pregrada za alat.

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 13)

QUIRA

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 14)

JIL SANDER

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 15)

SUNNEI

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 16)

BLUMARINE


KARGO PANTALONE

Još jedan omaž modi iz perioda 2000 - 2009. Dolce&Gabanna vojničke pantalone evocirale su uspomenu na Destiny’s Child spot za pesmu “Survivor”, a ako pogledate Ermanno Scervino isečene kargo pantalone, u glavi ćete čuti pesmu “Jenny from the block”. U kolekciji Jil Sander vidimo i modernu interpretaciju funkcionalnih komada iz 1990-ih i 2000-ih, široke kargo prošivene pantalone sa džepom u vidu zakrpe.

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 17)

BLUMARINE

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 18)

DOLCE & GABBANA

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 19)

JIL SANDER

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova sa Milanske nedelje mode za proleće/leto 2022. (фото 20)

ERMANNO SCERVINO

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor