Pretraga

Moda kao nekada: Alaïa kolekcija prikazana je u kući kreativnog direktora

Tekst: BURO.

Foto: Press i Instagram

To koliko je sam Azzedine Alaïa voleo svoju kuću u Parizu (kao i svoju internu ekipu prijatelja) i dan danas se pričaju priče. Za njega je ceo život bio na tom jednom mestu, u pariškoj ulici Rue de Moussy, u kojoj se i dalje nalazi prvi Paris Alaïa butik, u toj zgradi je radio, kuvao, spavao i gomilao vintage komade visoke mode, a kada bi mu tako došlo, držao i revije. 

Moda kao nekada: Alaïa kolekcija prikazana je u kući kreativnog direktora (фото 1)
Moda kao nekada: Alaïa kolekcija prikazana je u kući kreativnog direktora (фото 2)

Ovaj Alaïa DNK je novi kreativni direktor Pieter Mulier pojačao na maksimum. Ovog vikenda, pozvao je celo modno pleme u svoj dom u Antverpenu u kom živi sa svojim partnerom Matthieu Blazy - da, "onim" Blazyjem koji je kreativni direktor brenda Bottega Veneta. Kada smo videli prostor, bilo nam je jasno zbog čega.

Moda kao nekada: Alaïa kolekcija prikazana je u kući kreativnog direktora (фото 3)
Moda kao nekada: Alaïa kolekcija prikazana je u kući kreativnog direktora (фото 4)
Moda kao nekada: Alaïa kolekcija prikazana je u kući kreativnog direktora (фото 5)

Među zvanicama su se pojavili Dries Van Noten, Raf Simons, Martine Sitbon, Rosie Huntington-Whiteley, Tina Kunakey i Vincent Cassel, a svoja mesta su našli u hodnicima, dnevnoj sobi, rampama, terasi, čak i spavaćoj sobi na krevetu prekrivenom crnom kožom i kupatilu.

Moda kao nekada: Alaïa kolekcija prikazana je u kući kreativnog direktora (фото 6)

Sama kolekcija je sve što bismo očekivali od Alaïa brenda i, iskreno, ne znamo kako smo do sada živeli bez nje. Moćna crna silueta, high tech tkanine i besprekorna izrada, atmosfera koja je podjednako i retro i futuristička, neprikosnoven seksipil koji nikad ne prelazi u besmislenu provokaciju. Ovo su komadi koje bi nosila Grace Jones, a vrlo vrlo rado i mi. Dramatično i sublimirano.

Moda kao nekada: Alaïa kolekcija prikazana je u kući kreativnog direktora (фото 47)
Moda kao nekada: Alaïa kolekcija prikazana je u kući kreativnog direktora (фото 48)
Moda kao nekada: Alaïa kolekcija prikazana je u kući kreativnog direktora (фото 49)

Nakon revije održana je večera u Royal Museum of Fine Arts Antverpenu, koji je u spetembru ponovo otvorio vrata nakon 11 goina restauracije i tokom koje su moderni delovi zgrade dodati postojećem istorijskom kompleksu. Zvanice su mogle da šetaju i upijaju šest vekova flamanske i evropske umetnosti, da bi se na kraju našli u delu posvećenom Rubensu u kom su bila postavljena dva stola.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor