Pretraga

Versace i Dua Lipa imaju zajedničku kolekciju, evo kako je bilo na reviji

Versace i Dua Lipa imaju zajedničku kolekciju, evo kako je bilo na reviji

Tekst: BURO.

Foto: @versace

Dua Lipa je odavno prijateljica kuće Versace, a sada je zajedno sa brendom napravila svoj prvi iskorak u dizejnerske vode. Sinoć je, ruku pod ruku sa Donatellom Versace, predstavila svoju Versace saradnju pod imenom "La Vacanza". Kolekcija je za Pre-Fall 2023, a revija je održana u Kanu - strateški za vreme filmskog festivala.

Versace i Dua Lipa imaju zajedničku kolekciju, evo kako je bilo na reviji (фото 1)
Versace i Dua Lipa imaju zajedničku kolekciju, evo kako je bilo na reviji (фото 2)

Na konferenciji za novinare pevačica je izjavila kako im je ideja došla "u toku izlaska u Njujorku. Donatella i ja smo puno radile zajedno ali prilika da uđem u atelje i budem deo Versace priče je bila apsolutno nestvarna." Lipa je odavno nezvanična ambasadorka kuće i tokom svoje karijere nosila je kako aktuelne, tako i legendarne vintage komade na mnogim događajima, te prošetala pistom na reviji za proleće/leto 2022. u Milanu.

Versace i Dua Lipa imaju zajedničku kolekciju, evo kako je bilo na reviji (фото 3)
Versace i Dua Lipa imaju zajedničku kolekciju, evo kako je bilo na reviji (фото 9)

"La Vacanza" donosi prepoznatljiv glamur i Versace motive poput glave Meduze ali i neke od prepoznatljivih stilskih pečata pevačice, a ideja je bila da se osmisli ultimativna i šik garderoba za odmor i putovanje (pa zato možda više podseća na Cruise kolekcije nego na Pre-Fall). Razigrana i seksi, sastoji se od haljina za sve prilike, od midi i elegantnih pa do onih od frotira za izležavanje pored luksuznih hotelskih bazena, marama i aksesoara sa motivom leptira. Preovlađuju pastelno-roze i svetlo-plave nijanse, zajedno sa raznobojnim printom na crnoj podlozi i poziva nas da "priglimo slobodu, zabavu i samopouzdanje", po rečima Donatelle Versace. U prodaji se nalazi već danas, samo dan nakon revije.

Versace i Dua Lipa imaju zajedničku kolekciju, evo kako je bilo na reviji (фото 10)
Versace i Dua Lipa imaju zajedničku kolekciju, evo kako je bilo na reviji (фото 11)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor