Pretraga

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul

Tekst: Jelena Karakaš

Ako još jednom kažemo da još uvek nismo na plaži (kme!) ozbiljno rizikujemo da uđemo u Kalimero kategoriju. Pratimo vesti skoro bez daha dok se najtananije niti optimizma koje su ostale u nama sve više zatežu. Pa uporno menjamo perspektivu gledanja na stvari i trudimo se da vidimo samo ono najbolje. Jedan od naših omiljenih julskih sportova u mirnodobskom vremenu jeste šizofreno kupovanje predivnih komada koje ćemo nositi samo tokom desetak dana na plaži. I ne, nimalo se ne kajemo zbog takvih kupovina! Letnji deo ormana je realno najbolja sekcija svakog garderobera, materijali su prirodni i nežni, printovi drugačiji, detalji zabavni. Ako već moramo da se odreknemo svog komadića obale ne odustajemo od lounge odeće, odlučili smo da argument “ali nemaš to gde da nosiš” nije validan i imamo potpuno drugačiju taktiku. Sada smo smislili kako da ležerne kaftane prošvercujemo kao deo stajlinga u gradu, oslobodite divu u sebi i projezdite ulicama teatralno kao Sophia Loren.

Za kancelariju (da, ozbiljni smo)

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 1)

Kaftan, Louisa Parris

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 2)

Naočare za sunce, Loewe

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 3)

Sandale sa malom štiklom, Massimo Dutti

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 6)

Prsten, Accessorize

Kaftan i stroga ofis pravila?! Pa vandredno vreme - vandredne mere. Jedna od njih jeste da hrabro nagazite granice dress code-a. Kreativne industrije imaju sreće, jer ćete zbog ovakve kombinacije pobrati sve simpatije u kancelariji… A svi ostali mogu da probaju stajling petkom i prate reakcije. Geometrijski print i svedenost u bojama su dve odrednice zbog kojih možda nećete naići ni na jednu podignutu obrvu. Deluje da će uskoro smak sveta, pa zašto ne biste obrunuli krug u jednoj ovako udobnoj kombinaciji.


Za večernji izlazak

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 7)

Kaftan, Camilla

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 8)

Minđuše, Mango

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 9)

Sandale, Reserved

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 12)

Torbica, Bottega Veneta

Okej, kaftan u prvi mah može da deluje kao čudan izbor za večernje prigode. Ali ako insvestirate u jedan od nekog finijeg materijala (svila je uvek siguran izbor) i printa koji deluje luksuzno, sva vrata će se otvarati pred vama. Ključno je da dodatno podignete priču aksesoarima, u ovom slučaju preterivanje ne da je dozvoljeno, već je i poželjno. Jaka šminka, upadljiv nakit, sjajne štikle i pravi stav su sve što vam je potrebno.


Za vikend đir

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 13)

Kaftan, Figue

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 14)

Pleteni ceger, Loewe

Ovoga je verovatno trebalo da se setimo ranije. Haljine za plažu su zapravo savršen izbor za lenje gradske šetnje vikendom. Malo do pijace, malo da se vidite sa prijateljima, možda do salona, pa na ručak… Misli su spore, ali uz pravo raspoloženje nikada ne znate gde ćete završiti. Stajling koji kombinuje boje, šljokice i pleteni aksesoar će biti pravo rešenje gde god da osvanete tokom dugačkih letnjih vikend dana. Ležerno, ali dovoljno sređeno - idealno.


Za letnji ručak (koji će se pretvoriti u večeru)

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 18)

Kaftan, Oysho

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 19)

Torbica, Oysho

Kako da nosite kaftan u svakoj situaciji i izgledate kul (фото 20)

kaiš SA KOPČOM OD BAMBUSA, Zara

Ovo je vreme koje smo čekali: napokon su dani postali dovoljno dugački da možemo da se u potpunosti prepustimo zabavi bez vremenskog ograničenja. Ručkovi traju do sledećeg obroka, vrte se flaše vina, hladimo se improvizovanim lepezama i smejemo se glasno uprkos svemu. Neka raspoloženje bude vaš glavni aksosoar, a kombinaciju svedite na minimum. Svakako, u letnjem računanju vreme minimalizami ima drugačiju definiciju: boje jesu svedene, ali ne odustajemo od kristala i detalja. Hakuna matata!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor