Pretraga

Prvi znak jeseni: Vreme je da zamenite oversized majicu novom bluzom

Prvi znak jeseni: Vreme je da zamenite oversized majicu novom bluzom

Tekst: Emma Firth

Lagana, romatnična, razigrana. Kada je leto na izmaku i senke se izduže, vreme je za bluzu. Manje stroga od ispeglane košulje i glamuroznija od oversized majice, ona je komad u kom ćete živeti na početku ove jeseni. Naravno, postoji i druga odeća koju možete nositi ali, da se ne lažemo, bluza je ta koja dodaje novu dozu ženstvenosti svakom looku

Ukoliko vam je teško da se prašaltate odjedanput, modeli koji kao da dolaze iz serije "Mala kuća u preriji" su savršen produžetak leta ali su ipak ozbiljniji od haljine u istom stilu, a možete ih nositi na hiljadu načina. Upasanu u stilu Francuskinja u farmerke? Sa pantalonama visokog struka? Ispod haljine? Sve su ovo jako dobre opcije u zavisnosti od toga koliko želite (ili treba) da budete doterani. 

Ok, ubedili smo vas, zar ne? Sledeći korak jeste da odabrete koji stil želite (a ne morate se ograničiti na samo jedan, razume se). Bilo da ste u fazonu upadljivog glamura muzičkih spotova iz osamdesetih (hello, Miley!) ili želite kombinaciju koja govori "ne trudim se preterano" - imamo opcije i savete za svaku želju.

BLUZA ZA PIKNIK

Prvi znak jeseni: Vreme je da zamenite oversized majicu novom bluzom (фото 1)

STRANGEMOONVINTAGE

Sa pamučnom belom bluzom jednostavno ne možete pogrešiti. Ok, treba malo paziti da se ne isflekate ali svejedno. Ako gledamo na stvar čisto iz estetskog ugla, ovakva bluza je savršena za svaku kombinaciju i uvek je treba imati spremnu u ormaru. Nikad ne znate kad će vam zatrebati za neki branč ili neformalno malo okupljanje. Pomalo je inspirisana romantikom viktorijanskog doba pa je najbolje da se odmaknete od bukvalnog tumačenja i odaberete model koji je opušten umesto nekog strukiranog sa visokom kragnom. Prelistajte malo vintage Instagram prodavnice, tu se može svašta naći.

BLUZA ZA ZOOM POSLOVNE SASTANKE

Prvi znak jeseni: Vreme je da zamenite oversized majicu novom bluzom (фото 2)

YSL

Oblačenje je zabavno ali kada se doterujete za poslovni sastanak, prioriteti se malo menjaju. Treba vam nešto što poručuje "poslavna sam ali nisam uštogljena", a da pri tom dočarava i vašu ličnost i stil. Nije. Lako. Pogotovo u situaciji kada vas oni sa druge strane vide samo "od pola" pa je to i jedino gde možete da se izrazite. Rešenje: bluza sa mašnom oko vrata. Najbolje je da bude svilena, to je varijanta koja je nedvosmisleno elegnatna ali i opuštena. Alternativa? Bela viskoza i tanka crna marama.

BLUZA ZA ŽURKU KOD KUĆE

Prvi znak jeseni: Vreme je da zamenite oversized majicu novom bluzom (фото 3)

HARRIS_REED

Ok, bluze su zbog svoje lepršave prirode izjednačene sa opuštenim kombinacijama i obično ih posmatramo kao najbolju dnevnu opciju. ALI. Nemojte zanemariti ono što može za vas da uradi i kad padne mrak. Pogledajte, na primer, Harrisa Reeda rodno-fluidnog modnog čuda od deteta (i dizajnera koji često oblači Stylesa) i koji je nedavno izbacio čitavu kolekciju bluza napravljenu od tkanina preostalih od saradnji sa drugim dizajnerima i umetnicima, muzičarima i snimanja. Vajb je veoma Studio 54, a za sličnu disko atmosferu potreban vam je svetlucav metalik model visoke kragne i velikih rukava. Izmišljeno za sve koji ne dozvoljavaju da ima trenutna situacija odseče modna krila.

BLUZA ZA (ODRASLU) DECU

Prvi znak jeseni: Vreme je da zamenite oversized majicu novom bluzom (фото 4)

LAVESTELAVESTE

Kada se život zakomplikuje, instinktivno traćimo utočište i radost u motivima iz svoje prošlosti i detinjstva. Ovo je verovatno pravo objašnjenje opšte manije za školskim uniformama i odećom koja podseća na onu u kojoj smo odrasli, a tu spadaju i velike kragne i sitni karirani gingham dezeni. Pogledajte španski brend La Veste za odrasliju inspiraciju i detalje.

BOHO BLUZA

Prvi znak jeseni: Vreme je da zamenite oversized majicu novom bluzom (фото 5)

ZIMMERMANN

Boho bluza je najbrža prečica za sve koji žele luks-boho energiju sedamdesetih godina. Ona nosi sa sobom drame taman onoliko koliko treba, a da ne izgleda kao da se isuviše trudite i robujete tome što nosite. Potražite model sa zvonastim rukavima ili visokim manžetnama i upašite ga u izbledele zvonaste farmerke visokog struka. Oversized naočare su uvek dobrodošle u miks.


BURO. izbor:

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor