Pretraga

Svaka ličnost ima svoj tip kardigana. Kom timu vi pripadate?

Svaka ličnost ima svoj tip kardigana. Kom timu vi pripadate?

Tekst: BURO.


Svi vole testove ličnosti. Oni mu dođu nešto kao selfiji duše i predstavljaju našu opsesiju da razumemo i sami sebe ali i način na koji doživljavamo svet. S obzirom na to koliko su lični, ne postoji Jedan Krajnji Test Ličnosti ali model koji se uglavnom koristi definiše pet osnovnih osobina ličnosti: otvorenost za nova iskustva, savesnost, saradljivost, neuroticizam. Iste ove osobine, ako nas pitate, određuju i način na koji nosite džemper na kopčanje. Da, njih nose svi od sedamdesetogodišnjaka do poznatih, a najbolji kardigani danas imaju društvenu dimenziju koja će se negde uklopiti na svačijoj skali.

Volite udobnost pre svega

Sa jedne strane su osobe koje nose kardigane kako bi im bilo udobno i u fizičkom i u emotivnom smislu - što je realno svima jedan od glavnih ciljeva u mesecima koji nas čekaju. Ovo je možda upravo najklasičniji primer džempera na kopčanje, nešto što se nosi kod kuće kad se opuštate, a ponekad i van kuće. Poznati koji nose ovaj look su poprilično retki pošto je ovo vajb koji uspešno mogu da iznesu samo obični smrtnici - život je sa one "druge strane" kudi kamo drugačiji.

Uvek ste seksi

Tu "drugu stranu" bismo mogli bukvalno definisati kao grupu koja nosi sexigan. Njena vrhovna poglavarka je Bella Hadid, a njihov zaštitni znak su go stomak i dubok dekolte. Kada se ovom plemenu pridružite, od sveta praktično tražite da obrati pažnju na vaše trbušnjake i grudi ali stavljate do znanja da ne može baš svako da vam priđe. Nasleđen skupljeni Chanel kardigan u kombinaciji sa iscepanim farmerkama je vaše sve na svetu.

Neprijateljstvo

Za pripadnike kulta sexigana, džemper na kopčanje koji se nosi isključivo zbog udobnosti predstavlja sram i propast, i nešto što izjednačavaju sa susretom sa bivšim koji ih je šutnuo zbog nekog drugog, dok izgledaju kao da ih je poplava izbacila sa kremom za gljivice u ruci i licem kome očajnički trebaju voćne kiseline. Za drugu stranu, sexigan je sinonim za krugove od znoja i lagani neprijatni miris slabo prerušen senzualnošću koja je samo za prikazivanje.

Vi ste diplomata

Baš kao što je to i sa pet glavnih osobina ličnosti, većina nas je negde u sredini u zavisnosti od raspoloženja i situacije. Najbolji primer je Katie Holmes koja je prošle godine zapalila modni svet u svom Khaite kardiganu i grudnjaku od istog pletiva. Na kraju krajeva, mekani džemper na kopčanje u nijansi koju opisujemo kao neutralnu u kompletu sa grudnjakom i jeste udobnost spojena sa seksipilom. Uspešno.


Pronađite (sebe) u našem izboru:

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar