Pretraga

Umeće šopinga: Opsednuti smo šljokicama i kristalima, a ovo su najbolji modeli iz high street radnji

Umeće šopinga: Opsednuti smo šljokicama i kristalima, a ovo su najbolji modeli iz high street radnji

Tekst: Jelena Karakaš

Sećate se žurki, zabava, proslava?! Ja - kao kroz maglu. Najbliže tome prišla sam letos: sedala sam u restoranu pijuckala vino, sat je otkucao ponoć, a ja se nisam pretvorila u bundevu, a nije prišla ni komunalna policija da proglasi da je zabavi kraj. Ah te male životne pobede. Čak i ta epizoda iz ove perspektive deluje kao prava raskoš i sloboda. Sa teškim naporom mogu da se setim onih old normal noći koje se su se raspršile na jutro, posle kojih sam kući dolazila sa pljeskavicom u rukama i kose punih konfeta koje sam posle danima usisavala po kući... Sve te noći koje nisu bile pametne, ni korisne, nije se desilo bog zna šta, osim...osim što su nas sve punile energijom i to onom koja kaže sve može i biće. Sumanute žurke su šansa da otpustimo sva čula i da odbacimo nagomilane brige, taj osećaj da je sve krenulo svojim tokom i da baš i nemamo pojma kuda će sve to otići je jednistven! I povremeno nam je potreban, da se izduvamo, oprobamo, suprostavimo, po želji.

Newsflash: to se neće desiti uskoro. Ali to nije razlog da se predamo apatiji i bež trenerkama, bar u teoriji. Možda sam danima kod kuće u omiljenoj prugastoj pidžami, ali sam u online patroli karticu radosno provukla zbog čizama prekrivrenih kristalima i male crne haljine sa svetlucavim kamenčićima. Sjajno za prošetati do dnevne sobe. Možda, ali šljokice i kristali me bacaju u euforiju, pa šta god može da mi popravi raspoloženje – uzimam. I to sve po pristojnim cenama? Mo-že.

THE KOMAD

Umeće šopinga: Opsednuti smo šljokicama i kristalima, a ovo su najbolji modeli iz high street radnji (фото 1)

Postoji odeća i odeća, a postoje i povremeno ovakvi komadi zbog kojih nam dah zastane i oko zasuzi. Kada je David Koma pokazao ovaj model u sklopu resort kolekcije retko ko ga nije poželeo u svom odeljku ormana za posebne prigode. Haljina sako, perfektno ukrojena, sa taman seksi zarezom sa strane koji je prekiven resama od cirkona. Oh, da. Da! J. Lo je nosila ovaj model i od tada ga je nemoguće pronaći na sajtovima, ali Zara je uletela u bitku sa skoro identicnim modelom. U njihovoj verziji tu je nešto više dugmića ali za cenu od 10.990 dinara, nećemo zakerati.


MALA CRNA HALJINA

Umeće šopinga: Opsednuti smo šljokicama i kristalima, a ovo su najbolji modeli iz high street radnji (фото 2)

Ono što nam je svima potrebno, zar ne? U zimskoj sezoni mala crna haljina dobija svoj svečani apgrejd. Cela od šljokica? Prodato. Njujorški brend Retrofête se u poslednjih par godina nametnuo kao it mesto gde možemo pronaći haljine od šljokica koje uprkos tom tricky materijalu izgledaju elegantno i odmereno. Sada je Mango zaigrao na tom tragu i nude nešto slično njihovom kultnom modelu „Gabrielle“ za 5.490 dinara.


ZA IGRANJE DO ZORE

Umeće šopinga: Opsednuti smo šljokicama i kristalima, a ovo su najbolji modeli iz high street radnji (фото 3)

Mini suknja sa izrezom prekrivenim kristalima? Ako ste odrasli na lambadi, ovaj prizor vas verovatno ushićuje. Ova suknja zove na ples i to je prvo mesto gde ćemo je izvesti čim to prilike dozvole. Konkretno, it devojke su poludele za suknjom brenda Area, a kada je taj model postao najtraženiji u online pretragama Bershka je ponudila svoju (vrlo pristojnu) varijaciju na temu po ceni od 3.290 dinara.


SEKSI CRNA HALJINA

Umeće šopinga: Opsednuti smo šljokicama i kristalima, a ovo su najbolji modeli iz high street radnji (фото 4)

Još jedna varijanta male crne haljine, ali ovog puta za one smelije, koji žele da pokažu i malo kože. Seksi u svom izvornom obliku, ali i dalje ne vulgarno. Ponovo poeni odlaze brendu Area, dizajneri Beckett Fogg i Piotrek Panszczyk drže se formule da bi sve trebalo da bude senzualno, svetlucavo i elegatno. I to savršeno kombinuju, budući da su skoro svi modeli sa Area potpisom ostvarili komercijalni uspeh. Zara je izmenila linije njihove crne haljinice sa bretelama od cirkona koje nonšalantno spadaju sa ramena, ali je efekat skoro isti i to za 3.990 dinara.


MUST HAVE SANDALE

Umeće šopinga: Opsednuti smo šljokicama i kristalima, a ovo su najbolji modeli iz high street radnji (фото 5)

O neverovatnom uspehu Amine Muadi već smo vam pisali, ona se neverovatno uspešno igra sa formom dropova i stalno drži modnu publiku žednom novih modela i boja. Kopije njenog dizajna prepravili su i high street radnje, ali i kineske butike - štikla čudne forme i cirkoni su doslovno svuda. Izbegnite doslovne reference i držite se modela koji jesu inspirisani njenim dizajnom, ali su vrlo jednostavni. Kao što su Zara sandale iz poslednje kolekcije koje ćete u radnji pronaći po ceni od 4.590 dinara.


DISCO FEELIN’

Umeće šopinga: Opsednuti smo šljokicama i kristalima, a ovo su najbolji modeli iz high street radnji (фото 6)

Diskoteka šta to beše? Dok sanjarimo o strob svetlima i jakim basovima, možemo da se pripremamo za tu epizodu. Paco Rabanne je postao prepoznatjiv po svojim futurističkim igrama sa metalik materijalima nalik na krljušti. Brend i dalje neguje taj pristup i skoro instinktivno poželite da pazarite neki od modela i kanališete svoju unutrašnju Barbarellu. Lakša varijanta je da u svoju korpu dodate Bershka suknjicu za 3.990 dinara.


KOMAD SEZONE

Umeće šopinga: Opsednuti smo šljokicama i kristalima, a ovo su najbolji modeli iz high street radnji (фото 7)

Realno šta god da nosi potpis Jacquemus može proći u ovu kategoriju. Ali da kažemo da je to ovog puta neobična mini haljina u formi sakoa sa kropom na struku. Čudno je za objasniti, ali na telu izgleda vrlo efektno. Naravno da je skoro nemoguće ovaj model naći u radnjama, ili na nekom od sajtova za shopping... Ali zato je u trku ušla Bershka koja nudi kompletić koji oponaša Jacquemus kreaciju po ceni od 6.580 dinara.


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor