Pretraga

Šta možemo da kažemo osim da želimo štrikane kape na svojim glavama

Šta možemo da kažemo osim da želimo štrikane kape na svojim glavama

Tekst: BURO.

Foto: ImaxTree

Ovo je neka vrsta priznanja koje možda zvuči kao da preterujemo ili da strepimo šta ćete reći, ali moramo da vam kažemo: dopadaju nam se štrikane kape! Da, stvarno! Sad ne znamo da li ste prevrnuli očima ili se smejete ali - tako je kako je. Ne kažemo to samo zato što je napolju temperatura ispod nule i jer nam se uši smrzavaju. I iako ste pomišljale da je kapa rezervisana samo za muškarce i odbijale da je nosite molimo vas da nam dopustite da vam prikažemo nekoliko primera koje će možda da vam promene mišljenje. Da li su? Da li vam se sviđaju? Priznajte da da!

Kako je marama prešla iz ženskog u muški garderober, tako se desio i zvanični (i mnogo manje drastičan) transfer kape iz muškog ormara u ženski. Štrikana kapa (popularni beanie) je dozvana niskim temperaturama na glave i ove žene koje vidite nemaju problem da je nose. Stoga, naša misija u neku ruku jeste da pokušamo da vas izazovemo da i vi nabavite jednu i poneste je ove zime. Priznajte da je to sasvim realan i legitiman zahtev, jer ne tražimo od vas da je nosite leti ili vas nagovaramo da nosite čizme na plažu (što nikada nećemo ni pokušati, kunemo se!). 

 

 

Sada kada ste pogledale ove primere jasnija vam je naša novonastala ljubav prema štrikanim kapama. Vidite i da je prilagođena svakom stilu koji možete da zamislite. I da se ne radi o David Beckham varijanti sa opuštenom kapom koja visi na temenu glave i za koju se pitate "da li pokušava da u njoj prošvercuje nešto preko carine?". Nju zaboravite! Izbrišite iz pamćenja. Naprotiv, sa ovim kapama na glavi koje vidite ovde samo ćete izgledati neverovatno kul, i nadasve razumno. Jer, pobogu, zima je. Vreme je za kape!

 

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor