Pretraga

Cappuccino ili latte? Ove sezone obucite se u nijanse vašeg omiljenog kofeinskog napitka

Cappuccino ili latte? Ove sezone obucite se u nijanse vašeg omiljenog kofeinskog napitka

Tekst: Jelena Karakaš

Priča kaže ovako: prošle jeseni krenuli smo od tvrdnje da je „braon nova crna“, a već do početka ovog leta nijansa je izbledela, prepuštajući svoje mesto svim nijansama bež boje. Sezonu privodimo kraju, a bež manija stiže do svog vrhunca. Iako se radi o nekoliko tonova koji se vrte u krug, ovakav način oblačenja nije ni malo monoton, baš suprotno! Sve je nekako seksi, elegantno i sofisticirano. A to su odrednice kojima bismo voleli da nas neko opiše. Zato se ubrzano pripremamo za jesen u kojoj će nežne nijanse boje kafe dominirati: uz omiljeni kofeinski napitak to go ponesite i genijalne stajlinge koje nam predlažu najbolje obučene devojke širom planete.

FREDDO

Znate šta će nam nedostajati? Onaj predivan zvuk sudaranja kockica u visokoj staklenoj čaši dok mešamo svoju dozu kofeina umućenu sa mlekom i ledom kako bismo preživeli nalet visokih temperatura. Freddo cappuccino je definicija leta i ako ćemo već da ga ostavimo u danima iza sebe, poneka svilena haljina hladnog odsjaja i i odelo glatke teksture mogu da nastave da žive u našem garderoberu i pomognu nam da evociramo uspomene na ovo čudno 2020. leto.

LATTE

Velika čaša puna mleka u koju se umešala doza espressa... Nežno, skoro slatkasto, svakako kremasto. Ona kafa koja se pije umesto slatkiša, a služi isključivo za uživanje. Za one priče kojima kratka kafa jednostavno nije dovoljna. Ta bleda nijansa tek „dodirnuta“ bojom kafe je idealan izbor baš za ove dane kasnog leta jer fantastično ide uz preplanuli ten. Dok bela kontrastno blista na tamnoj puti, ova boja kafe sa dosta mleka ističe svežinu kože na diskretan i prefinjen način. Probajte, odmah ćete shvatiti o čemu govorimo.

CAPPUCCINO

Ima li popularnijeg toplog napitka od cappuccino kafe? Teško! Savršeno izbalansiran ukus kafe i toplog mleka u šoljici dovoljno velikoj da je obujmite rukama, a dovoljno maloj da po želji možete srknuti kafu i nabrzaka. Toliko ga volimo da svesno ignorišemo ono čuveno italijansko pravilo koje kaže da se ne pije pošto kazaljka pređe podne. Oh well... A sve koji su u ovom našem timu obradovaće činjenica da top trend nalaže oblačenje bukvalno kao cappucino! Beličasti top gore, i krem donji deo – to je to. Nije da usvajamo sve trendove čim se pojave, ali ovaj naš je baš pogodio u srce. Sigurni smo da ćete ga i vi povesti u šetnju, za totalni kul efekat neka to bude u ležernoj sportskoj varijaciji. Maksimalan broj modnih poena, zagarantovan!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor