Pretraga

Da li znate kako se danas nosi mala crna haljina? Zaboravite na stara pravila

Da li znate kako se danas nosi mala crna haljina? Zaboravite na stara pravila

Tekst: BURO.

Poštedećemo vas sage o tuzi Coco Chanel kada je izmislila malu crnu haljinu ili Audrey Hepburn u filmu "Doručak kod Tifanija". Ovo su validne reference, naravno, ali njihovo bukvalno kopiranje ne vodi nigde. Ono što jeste bitno je suština. Čini se kao da se poslednjih meseci upravo njena suština vratila na modnu mapu ponovo kao savremen komad koji ne mora automatski da vuče asocijaciju na "igranje na sigurno". 

Da li znate kako se danas nosi mala crna haljina? Zaboravite na stara pravila (фото 3)

@styleheroine

Iako je noćni život gotovo celo leto bio na pauzi - a ni sad se nije baš vratio u normalu - mala crna haljina izmilela je iz naših ormana kao ono što je i bila originalna ideja: praktičnost. Dodajte na to dašak jednostavnosti i udobnost (takođe njeni originalni atributi) i dobili ste listu idealnog komada za apsolutno svaku situaciju u new normal stvarnosti, zar ne? Ipak, ne dozvolite da vas ovo zavara, seksipil nikako nije isključen iz igre, ako išta pojačan je do maksimuma.

Crne haljine koje trenutno dominiraju dozvoljavaju vam da radite šta vam padne napamet. Mini Saint Laurent sa dubokim belim patikama u sred bela dana? Savršeno! Rastegljive varijante udobne poput odeće za vežbanje? Naravno! I ne zaboravite: najbolje imaju neočekivane izreze na leđima. Drama na n-ti stupanj sa rukavima u stilu osamdesetih i visokim potpeticama za veče u izolovanoj vinariji? San snova. Jasno vam je da se onaj kroj koji povezujemo sa Jackie O povukao i ustupio mesto svim varijacijama na temu pa se sada igramo volumenom poput Dankinja ili pak nosimo košulja-haljina varijante ali ne od puplina već od crne kože. 

Da li znate kako se danas nosi mala crna haljina? Zaboravite na stara pravila (фото 8)

@anoukyve

Na svaku od ovih kombinacija možete nabaciti oversized trenč, teksas jaknu ili košulju i lagano zakoračiti u jesen. Sada kad smo je ponovo otkrili kao uzbudljivu, nećemo je se lako odreći! Ipak, ne zaboravite jedan klasičan savet: mala crna haljina treba da bude takva da može da se nosi od jutra do sutra.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor