Pretraga

Espreso je novo modno stanje svesti

Espreso je novo modno stanje svesti

Tradicionalno najnezgodnija nijansa za uklapati, braon (konačno) uživa u svojih pet minuta slave, zahvaljujući dizajnerima poput Rejinae Pyo i Rolanda Moureta

Tekst: Emma Firth

Neon, pastelne nijanse makaronsa, paleta koju zamišljamo na voštanim bojicama. Koliko smo videli, sezona jesen/zima 2020. biće puna zasićenih boja i kaleidoskopskih efekata. Ima smisla: ovo je dopaminski efekat koji nam je neophodan dok se budimo kada je još uvek mrak u sred zime. Zar ne? Pa, istina. Ali to nam apsolutno ne smeta da očarano posmatramo povratak jedne od najkomplikovanijih nijansi za poneti, a koja je upravo doživela tihi preporod na revijama: braon. 

Espreso je novo modno stanje svesti (фото 1)
REJINA PYO JESEN/ZIMA 2020.

Hajde da zamislimo da biramo između crnog i braon ajlajnera, za koji biste rekli da ostavlja jači utisak? Kladimo se da ste izabrali crnu. Isti princip se - generalno - odnosi i na odeću koju biramo za svoju garderobu. Davno je ovoj nijansi dodeljena "meh" titula jesenje nijanse (čitaj: ni tamo - ni vamo); stidljiva ljubičica koja bledi u poređenju sa nekim od svojih jačih, moćnijih kompanjona. Ipak, na pistama smo videli nalet nijansi bele kafe i čokolade i moramo priznati da smo promenili mišljenje. Braon boja se odmakla od svojih retro korena iz sedamdesetih, a tajna njenog uspeha je u najaktuelnijim krojevima i stajlingu. 

“Nekada smatrana babskom i nedefinisanom, braon se ponovo rodila zahvaljujući tonalnom trendu," kaže urednica lepote britanskog BURO-a Phoebe McDowell. “Čokoladna sa karamel, kamel sa krem nijansama, razumete? Najbolje krojeni komadi dolaze u braon paleti koja svima dobro stoji, a pomučićete se da pronađete nijanse iz te palete koje ne idu jedna sa drugom. Dakle, ako želite da je obučete od glave do pete, nema brige - jako je lako ali pri tom ostavlja utisak kao da ste mućnuli glavom."

Espreso je novo modno stanje svesti (фото 2)
PRADA JESEN/ZIMA 2020.

Marques Almeida je ove sezone učinio da se zaljubimo u braon sa svojim svilenim haljinama sa cvetnim dezenom u nijansama kafe stilizovane sa vojničkim čizmama. Rejina Pyo je takođe uzdigla ovu nekada skromnu boju svojim stajlinzima i maksi braon haljinama od sjajnog materijala sa strateški postavljenim isečcima koje su istovremeno i ženstvene i pomalo pank. Ako ste obožavalac britanske kraljevske porodice, bacite pogled na reviju Shrimps i kaput od veštačkog krzna u boji čokolade inspirisan garderobom same kraljice Elisabethe. Niste još spremni za kompletan stajling u jednom tonu? Kolekcija u stilu osamdesetih dizajnera Rolanda Moureta ima čitav spektar raznih posebnih komada braon boje za novu sezonu. Da citiramo Miucciau Pradau: "Braon je boja koju niko ne voli... Pa je ja, naravno, volim zato što je teška za izneti." 


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor