Pretraga

Insajderi su opsednuti zelenom bojom, a kad vidite koliko dobro može da izgleda i vi ćete se priključiti tom timu

Insajderi su opsednuti zelenom bojom, a kad vidite koliko dobro može da izgleda i vi ćete se priključiti tom timu

Tekst: BURO.

Da ste se pre nekoliko godina teleportovali ravno u 2021. godinu, naravno bili biste zbunjeni pandemijom i karantinom, ali bi vas sasvim siguruno iznenadila i sveprisutnost zelene boje. I to one najbazičnije, radi se o intenzivno zelenoj nijansi, za kakvom deca obavezno posežu kada flomasterima treba da oboje travu na crtežu. Ove sezone živimo u tehnokoloru: zelena, plava, žuta i pink izdvojile su se kao must have boje. I dok smo kraljevski plavu, Barbie rozu i sunčanu žutu imali priliku da vidimo u prethodnim modnim kolekcijama, zelena nas je zatekla.

Modni svet je opsednut tom bojom, a ko je kriv za pomamu? Naravno da Daniel Lee i Bottega Veneta imaju direktne veze sa „ozelenjavanjem“ modnog sveta. Upravo su u toj boji kutije i kese brenda, a zelene se i najpopularnije modeli torbi: „The Pouch“, „Cassette“ (koja je apsolutno svuda) i „Jodie“. Takođe njihove najpopularnije čizme ove zime „The Tire Boots“ dobile su jarko zelene đonove.

Naravno, Daniel nije prvi dizajner koji je pobudio interesovanje za ovu nijansu, u oktobru prošle godine Natacha Ramsay-Levi debitovala je sa kolekcijom za Chloé za proleće/leto 2021. I ona je na pistu poslala torbe od trava zelene kože. Vrlo brzo i brend By Far lansirao je kolekciju cipela i torbi u stilu devedesetih godina gde su se našle zelene sandale i torbice. Da li je to dovoljno da zvanično proglasimo trend? Pa, dodajmo na to i činjenicu da je i The Attico sada u ponudu uvrstio otrovno zelene sandale i papuče i da je to verovatno samo zaletanje za proleće u vibrantnim bojama.

Ali kako zapravo nositi boje? Ovoga puta ne radi se o printovima, ali takođe naše omiljene insta devojke ih ne kombinuju ni u kolor blok stilu. Trik je da odaberete jednu boju i da je se držite i to najčešće u kombinaciji sa crnom kako bi se postigao pun efekat. Opcija je i komplet trenerka u Kermit zelenoj boji, spremite se na radoznale poglede i budite kul. Svakako isprobajte novi trend, jer uz tako upadljivu boju nemoguće je ostati natmuren.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor