Pretraga

Louis Vuitton je lansirao zimske čizme nalik na jastučiće. Da li je to model sezone?

Louis Vuitton je lansirao zimske čizme nalik na jastučiće. Da li je to model sezone?

Tekst: BURO.

Videli smo ih prvi put u oktobru na Louis Vuitton reviji za proleće-leto 2021. Nosila ih je belgijska muzičarka Lous and The Yakuza i od tada razmišljamo o tim jastučić čizmama. Njihov zvaničan naziv je upravo „Pillow Boots“ i inspirisane su pufnastim čizmama kakve se nose u après-ski trenucima. Zašto su nas opčinile? Radi se o ravnim, udobnim, mekanim čizmama, koje su taman dovoljno ružnjikave da su zapravo neodoljive. A i ideja da na stopalima nosimo nepromočive jastučiće nas ispunjava utehom.

Na izvrnutim rubovima je klasičan LV monogram, a on se nalazi i na pertlama i predstavlja kontrast u odnosu na robustan đon i sam materijal od koga su čizmice izrađene. Plus, pojavile su se u pravom trenutku kada smo odustali od svih modnih eskperimenata i posvetili se uživanju u isključivo udobnoj strani mode. Nije trebalo mnogo vremena da prođe, a Instagram je poludeo za njima.

Kako ih nositi? Nicolas Ghesquière, kreativni direktor brenda Louis Vuitton, zamislio ih je kao obuću za sve prigode, na reviji smo ih videli uz haljinu, ali i uz pačvork bermuda šorts. U zimskoj varijanti pogledajte kako su ih influenserke isprobale: kao deo svedenih kul kombinacija u kojima se možete uhvatiti u koštac sa svim obavezama. Trenutno su čizme dostupne u dve boje - crnoj i kaki - i prodaju se eksluzivno na Louis Vuitton sajtu i radnjama. Ali, predviđamo da će se uskoro formirati liste čekanja za ovaj model.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor