Pretraga

Modni trend koji nismo očekivali - kebab! Evo o čemu se radi

Modni trend koji nismo očekivali - kebab! Evo o čemu se radi

Tekst: BURO.

Realno, na kraju nam najdraži postanu oni modni trendovi koje apsolutno nismo očekivali, koji su pored tog momenta iznenađenja i pomalo komični, a svakako bude radoznalost. Rolerkoster emocija je tu uvek sličan, od neverice, preko smeha, do obožavanja, krug se lako zatvara. Tako su svet na juriš osvojile sandale u stilu turista, a onda su najhrabriji dodali čarape i to one sportske, rebraste... Posle prvobitnog šoka, uvideli smo sav šarm tog neočekivanog stajlinga. Prvo zabavno je, zatim i praktično. A uostalom poenta mode i jeste da svako nosi ono što mu se dopada i glasno navijamo, jer dok ne zagazimo duboko u vesele eksperimente, nećemo znati šta je i dal je to – to. I zato danas proučavamo jedan (vrlo ukusan) trend.

Modni trend koji nismo očekivali - kebab! Evo o čemu se radi (фото 1)
Modni trend koji nismo očekivali - kebab! Evo o čemu se radi (фото 2)
Modni trend koji nismo očekivali - kebab! Evo o čemu se radi (фото 3)

Kada nam je potrebno malo inspiracije koja pomera granice naše svesti „virnemo“ šta se događa u Balenciaga modnoj laboratoriji. Pamtimo slikanje prolećne kolekcije za magazin Purple, iza aparata bio je veliki Jurgen Teller, a za stajling je bila zadužena modna urednica Sheila Single. U čemu je bila caka? Modeli su slikani ispred kioska u kome se prodaje Kebab u Parizu.

Modni trend koji nismo očekivali - kebab! Evo o čemu se radi (фото 4)
Modni trend koji nismo očekivali - kebab! Evo o čemu se radi (фото 5)

Ipak to nije prvi put da se ovaj ukusan ulični specijalitet našao na modnim glossy stranicama. Pre tri godine brend Diesel je otišao i korak dalje. Ukoliko ste bili u Berlinu, velike su šanse da ste i sami stali u red kako bi kupili kebab na kiosku Mustafa’s Gemüse Kebab. Diesel ne samo da je svoju kampanju slikao ispred tog kultnog mesta, već je to bila zvanična kolaboracija Diesel x Mustafa. Limitirana kolekcija obuhvatala je maijce, dukseve, kačkete i farmerke. Svi odevni predmeti su na sebi imali i Diesel, ali i logo Mustafa Gemüse kebaba. To se zove istinska street saradnja!

Modni trend koji nismo očekivali - kebab! Evo o čemu se radi (фото 6)
Modni trend koji nismo očekivali - kebab! Evo o čemu se radi (фото 7)

Diesel mini kolekcija je brzo rasprodata, ali ako vam se takav koncept spajanja teško spojivih elemeneta dopada proverite šta nudi mali danski brend Scharwarma Design! Osnovao ga je Toke Krebs pre dve godine sa idejom da kupcima ponudi zabavan dizajn. Počelo je sa nekoliko majica koje su imale izvezen mali kebab sa prednje strane, a danas broje 40-ak modela u širokoj paleti boja.

Modni trend koji nismo očekivali - kebab! Evo o čemu se radi (фото 8)

Ako ste ogladneli od ove priče, predlažemo da odmah ovaj trend povedete na „test vožnju“. Naime, sada preko aplikacije Car Go Butler možete naručiti kebab iz restorana Tamam Kebab. Dok temperature igraju oko nultog podeoka, iskoristite priliku da uživate u odličnoj street hrani, bez čekanja u redu i cupkanja ispred kioska. Mi smo već poručili!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor