Pretraga

Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode

Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode

Tekst: BURO.

Zima ide svojim tokom i sve što nama preostaje jeste da se okružimo finim, nežnim pletivima, koji deluju utešno po našu dušu. Mekani džemperi su najbolji prijatelji hladne sezone i savršeno rešenje da i tokom niskih temperatura izgledamo pristojno i fashion. Podižemo uloge i ovog puta bavimo se samo brendovima koji su se specijalizovali za proizvodnju džempera isključivo po principima održive mode. Ovo su naši favoriti.

RUS

Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode (фото 1)
Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode (фото 2)
Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode (фото 3)

Španski modni brend RUS je osnovale sestre Patricia i Inés Gutiérrez sa idejom da stvore kreacije sa sve one koji slepo ne prate trendove. Njihov cilj jeste da inspirišu žene da uvedu rituale odevanja kroz kombinovanje odeće na različite načine tokom dužeg vremenskog perioda. Pri kreiranju, inspirisane su fluidnošću prirode i njenim opčinjavajućim formama, a takođe su želele svetu da ponude nova taktilna i vizuelna iskustva. Sve se proizvodi u slow fashion stilu u porodičnoj radionici u Portugalu.

Dariadéh

Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode (фото 4)
Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode (фото 5)
Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode (фото 6)

Madeleine Darya Alizadeh je 2013. godine ogledala dokumentarac o stanju u fabrikama u kojima se proizvodi odeća high street radnji i tada je odlučila da više neće kupovati u fast fashion lancima. Budući da je tih godina blogovala iskoristila je svoju platofmu DariaDaria kako bi skrenula pažnju javnosti na trud i domete brendova fokusiranih na održivi razvoj. Kako je dublje ulazila u temu, tako je odlučila da i sama pokrene takav brend, 2017. godine Rođen je Dariadéh čiji je cilj proizvodna pristupačnih, večnih, visokokvalitetnih i najvažnije održivih modnih komada za svačiji ukus. Pored toga, obavezali su se da od svakog prodatog komada izdvoje 50 centi u fond za humanitarne svrhe. Kako bi bili što transparentniji povodom po pitanju svog poslovanja, na sajtu postoji iscrpna Q&A sekcija gde svi zainteresovani mogu saznati više o njihovoj priči. Pored toga što proizvodnja ne narušava stanje na planeti, super je i što su modeli vrlo lepi i u bojama koje se lako kombinuju, a na kampanjama su manekenke raznih veličina kako bi svi mogli da vide kako džemperi stoje svakoj građi. 

Tach Clothing

Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode (фото 7)
Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode (фото 8)
Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode (фото 9)

Južnoamerička marka Tach Clothing kombinuje vintage uticaje i modu karakterističnu za devedesete godine. Ono po čemu su postali prepoznatljivi jeste nežan ručni vez na džemperima. Svaki komad se osmišljava i izrađuje u Urugvaju, a u tom procesu se poštuju sva načela etičkog poslovanja. Za svaki komad potrebno je oko 2 nedelje za izradu i to je razlog zašto ovaj brend ne organizuje rasprodaje.

Armed Angels

Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode (фото 10)
Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode (фото 11)
Najnežniji džemperi za zimsku sezonu - koji su izrađeni po postulatima održive mode (фото 12)

Armed Angels je omiljena marka modnih insajdera koji žele da daju svoj doprinos održivosti. Njihova filozofija se bazira na kreiranju lepih modela uz verovanje da organski materijali i fer poslovanje nikada ne izlaze iz mode. U svom radu koriste materijale kao što su organski pamuk, lan i vuna, reciklirani pamuk, LENZING™ ECOVERO™ i TENCEL™ Lyocell. Što se dizajna tiče, radi se o jednostavnim kreacijama koje mogu poslužiti kao odličan temelj svakog garderobera i mogu se kombinovati do beskonačnosti. Fer moda, umesto brze. Sjajan koncept!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor