Pretraga

Ovaj minimalistički trend preti da skine žuto zlato sa vrha naše liste želja

Ovaj minimalistički trend preti da skine žuto zlato sa vrha naše liste želja

Tekst: BURO.

Za sve one koji Y2K trendove (pre)življavaju već u drugom krugu, srebrni nakit je povratak na fabrička podešavanja. Pogotovo ako nisu bili fanovi maksimalističkih plastičnih komada - uključujući i cucle - glaziranih narukvica i ogrlica sa cirkonima à la Paris Hilton&Co. Da, zavoleli smo tonove žutog zlata, glomazni lanci i genijalne karike su nam se uvukli pod kožu, baš kao i layered ogrlice. Nismo spremni da ih se još uvek potpuno odreknemo - ni izbliza - ali recimo da se ovde radi o proširivanju horizonta.

Neki komadi srebrnih tonova apsolutno su nam oduzeli dah, a realno srebrne i zlatne komade možete i kombinovati zajedno, tako da dobijete najbolje od oba sveta.

Srebro se, istina, polako vraća na scenu već nekoliko sezona, a statement komadi su se pojavili na revijama za ovu sezonu kod brendova Saint Laurent, Jil Sander, Gucci, Givenchy, Paco Rabanne, Bottega Veneta… Lista se piše sama. Možda zato što je mnogima upravo srebro bilo prvi dodir sa luksuzom (Tiffany srce, anyone?), prihvatamo ga raširenih ruku.

I, kako ćemo ga nositi? Skulpturalne siluete i krupniji upadljivi komadi svakako su nas prvo privukli - minimalistička priroda srebra nekako nam omogućava da formu vidimo bolje, a da ona uvek deluje elegantno. Tu su i suptilniji komadi poput klasičnih lanaca i karika - dodajte ih u svoju rotaciju.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor