Pretraga

Ovo su novi modeli farmerki koje treba da probate što pre

Tekst: Heather Gwynther

Bez ikakve šale, bez farmerki bismo bili (modno, a možda i životno) izgubljeni. One su prava mera između trenerke i nečeg što smo nekad smatrali "normalnom" odećom, ali zahvaljujući pandemiji, prošla 2020. godina baš i nije bila sjajna za njih. Stvari su otišle toliko daleko da su bile meta prozivki na Twitteru. 

Ipak, imajući u vidu da je 2020. na sreću iza nas, vreme je da im se ponovo radujemo. "Teksas je sam po sebi stvar koja živi, on je tkanina koja vremenom bledi i menja se." kaže Selin Akman, direktor dizajna u ISKO, firmi koja se bavi održivom proizvodnjom teksasa. Vreme je za promene i one su blizu, a mi vam donosimo trendove za farmerke koje treba da prihvatite u 2021. i zadržite zauvek.  

OPUŠTENI KROJEVI

Ovo su novi modeli farmerki koje treba da probate što pre (фото 1)
@7FORALLMANKIND

Uprkos strašnim stvarima koje nam je donela, pandemija nam je u život vratila i nešto dobro: udobnost je u fokusu. Selin se slaže: "Potreba za komforom je postojala oduvek ali pandemija je definitivno pojačala. 2020. smo proveli više vremena kod kuće nego ikada pre. Zbog toga je porasla potražnja za odećom koja je i stajliš i udobna, uključujući tu i teksas komade." Francesca Toninato, globalna CEO za brend 7 For All Mankind kaže: "Opuštena silueta i ravno krojene nogavice su trenutno najpopularniji model farmerki. Pored toga što su jako udobne, imaju i taj vintage vibe koji danas svi žele." Ovaj trend je, pored toga, i savršena prilika da se igrate muškim komadima i stilovima. U BOJI

Ovo su novi modeli farmerki koje treba da probate što pre (фото 8)
OTTOLINGER USING @ISKODENIM

Za Annu Foster, osnivačicu E.L.V Denim, “ako kupujete nešto novo, onda to treba da bude neki poseban komad, nešto što će se isticati u masi." Kad smo već kod toga, da li možemo da vas zainteresujemo za farmerke u boji? Nakon godine kakvu smo imali, svima nam je potrebna pozitiva i, konkretno, da je izrazimo upravo kroz boje. "Bilo da je sve iste boje, dezeniran ili u tye dye tehnici ili, čak, sve to zajedno," kaže Selin. "Ovo je trend koji ćemo sad viđati svuda." Varijacije na temu su raznovrsne koliko i same boje i sigurni smo da ćete pronaći neku koja će vam zapasti za oko.ODRŽIVI BRENDOVI

Ovo su novi modeli farmerki koje treba da probate što pre (фото 15)
RE/DONE

U modnoj industriji se puno priča o održivosti i to sa dobrim razlogom: upravo je moda odgovorna za 10% globalne emisije ugljenika, a farmerke su po ovom pitanju posebno vruća tema pošto je za njihovu proizvodnju potrebna velika količina vode. Iako održivost ne bi trebalo posmatrati kao trend već kao pokret koji je u usponu, isuviše je važna da bismo je ovde preskočili. Danas se pojavljuje sve više upcycle brendova koji menjaju i personalizuju vintage komade što ima direktan uticaj na smanjenje proizvodnje. Pored toga, mnogi brendovi prepoznaju vrednost ovakvih inicijativa i neki se odlučuju da koriste samo sirovine koje su zvanično nečiji "otpad" i viškove materijala, a na taj način prave svoje modele bez značajnog povećanja emisije ugljenika. Brend Reformation, na primer, trenutno razvija model poslovanja u kom će se njihov džins praviti sa namerom da "kruži, a ne da se baca" što je takođe pomak u dobrom smeru.


Ovaj tekst prvobitno je objavljen na buro247.com

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor