Pretraga

Plišani komadi su prava doza drame za praznike, donosimo vam najbolju modnu inspiraciju

Plišani komadi su prava doza drame za praznike, donosimo vam najbolju modnu inspiraciju

Tekst: BURO.

Pliš je tkanina koja ovom delu godine pripada isto kao i božićni filmovi (i u njima džemperi sa irvasima). Savršeno se slaže i uz dekadentne večere (ne, za njih vam ne treba armija ljudi) i uz šampanjac, a potpuno je svejedno da li ste kod kuće (vrlo verovatno), na nekoj mini zabavi ili destinaciji (blago vama). Najveći obožavaoci pliša otićiće tako daleko da tvrde kako zimski praznici i nisu praznici bez njega… I skloni smo da se složimo.

Prva na listi jeste haljina od pliša. Iako ove sezone definitivno sanjamo o nabranoj mini Khaite verziji (bordo ili crna, ne biramo), opcije su zaista bezgranične. Kratke će vam omogućiti da se nesmetano krećete, duge doneti toliko željeni glamour posebno ako ih uparite sa nekim kristalnim aksesoarom i preskočite klasične šljokice… I zato, ako vam se sedi u plišanoj večernjoj haljini na sopstvenoj sofi - samo napred! Dress code bilo koje vrste je ove godine odavno ostao iza nas, važno je samo da se dobro osećamo.

Odelo? Naravno! Od (danas već) vintage inspiracije kada je Tom Ford sredinom devedesetih reinventovao Gucci pa sve do danas, ono nam ne i izlazi iz glave. Pod terminom "pliš" nekako mogu da se provuku i velur i krupni somot i što se nas tiče, što više to bolje. Ako se pitate da li ovakvo odelo ima smisla ako praznike provodite kod kuće ili u neformalnom scenariju, dolazimo do toga da: 1. pliš uvek ima smisla, 2. plišane pantalone pogotovo uvek imaju smisla čak i kad ih odvojite od sakoa. Posebno kad ih odvojite od sakoa (bacite pogled na Giorgiu Tordini u Acne Studios).

Udobne su gotovo kao trenerka - a ako odaberete model koji nije uzan onda isto koliko i trenerka - a po pitanju toga koliko podižu raspoloženje daleko su ispred bilo koje loungewear opcije u kojoj ste već proveli veći deo godine. Umesto sakoa im dodajte neko meko pletivo i to je to. Visoke štikle su bonus, pogotovo ako su u pitanju sandale (svetlucave, naravno).

I naravno kaput ili kimono. Ne, ovo nema veze sa Nicole Kidman i onim kaputom iz serije "Slom". Što se nas tiče, malo više naginjemo inspiraciji sa poslednje Chanel revije ali izbor je vaš. Ovaj komad od pliša je drama i misterija, on zahteva reakciju. U danima kada nam svega toga fali, želimo ih gde god je moguće!

Zato vam donosimo svu inspiraciju koja vam je potrebna, neka igre počnu!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor