Pretraga

Prisećamo se najboljih modnih momenata Gwyneth Paltrow

Prisećamo se najboljih modnih momenata Gwyneth Paltrow

Tekst: BURO.

Moda devedesetih nepogrešivo asocira na Gwyneth Paltrow, pa se povodom njenog 47. rođendana osvrćemo na najbolje stilske momente koji su do danas ostali nepresušna inspiracija. Što se crvenog tepiha tiče, tu je uvek bila dominanatna i gotovo da nemamo šta da joj zamerimo (osim roze haljine na dodeli Oskara 1999.) Isto se odnosi na njen svakodnevni stil koji je ležeran i minimalistički - baš onakav kakav najviše volimo.

Gwyneth Paltrow i Brad Pitt kao najstilizovaniji par devedesetih

Prisećamo se najboljih modnih momenata Gwyneth Paltrow (фото 1)
Prisećamo se najboljih modnih momenata Gwyneth Paltrow (фото 2)

Ne možemo da započnemo ovu kategoriju bez Brad Pitta, budući da su on i Gwyneth kao par nalazili na modnom tronu tokom devedesetih i ostali zapamćeni kao najbolje odeven par iz tog perioda. Dešavalo se da su čak imali i identične frizure na crvenom tepihu, te vam je jasno koliko su to ozbiljno shvatali. Zabavljali su se od 1994. do 1997. godine što možda možemo definisati kao relativno kratak period, ali ono u šta nema sumnje je da su i u tom okviru ostavili ozbiljan domaći zadatak kada je moda u pitanju.

Prva slip haljina na crvenom tephihu i Calvin Klein kožna jakna

Prisećamo se najboljih modnih momenata Gwyneth Paltrow (фото 3)
Prisećamo se najboljih modnih momenata Gwyneth Paltrow (фото 4)

Izdvajamo ovaj outfit, jer je ovo bila prva slip haljina na Crvenom tepihu ikada, a Gwyneth ju je nosila na Met Gali 1995. Ako se prebacimo u sadašnje vreme, baš kada slip haljine doživljavaju veliki povratak, jasan vam je uticaj devedesetih, kao i same Gwyneth na ovaj, sada već trend. Kad smo već kod Calvin-a, tu je i kožna jakna, casual varijanta savršeno ukombinovana sa svetlim teksasom, običnom majicom i starkama.

Kultni zeleni komplet

Prisećamo se najboljih modnih momenata Gwyneth Paltrow (фото 5)
Prisećamo se najboljih modnih momenata Gwyneth Paltrow (фото 6)

Zeleni komplet iz 1996. je upečatljivi broj 1. Pamtimo ga iz filma “Velika očekivanja”, adaptacije literarnog klasika Charlesa Dickensa. Ovaj komplet koji je i danas modna inspiracija, a potpisuje ga Donna Karan.

Rolka i koža

Prisećamo se najboljih modnih momenata Gwyneth Paltrow (фото 7)
Prisećamo se najboljih modnih momenata Gwyneth Paltrow (фото 8)

Verovali ili ne, ovi gotovo identični outfit-i i fotografije datiraju iz 1999. godine. Preslikanu kombinaciju viđamo i danas, 20 godina kasnije i to posebno sada, sa početkom jeseni. U pitanju je rolka bez rukava, kožna suknja ili pantalone ukombinovane sa sandalama ili čizmama - ova kombinacija jednostavno nikada neće izaći iz mode.

Crni kožni sako

Prisećamo se najboljih modnih momenata Gwyneth Paltrow (фото 9)
Prisećamo se najboljih modnih momenata Gwyneth Paltrow (фото 10)

I za kraj, vraćamo se na sam početak, u 1993. godinu i mladu Gwyneth u dugačkom crnom kožnom sakou, koje je i kasnije nosila i to u nekoliko navrata, te nas ovaj odevni komad nepogrešivo podseća na nju i na stil u duhu devedesetih uopšte. Osim duže verzije, Gwyneth je rado nosila i ona standardnu, kraću verziju. Koji je vaš omiljeni momenat?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor