Pretraga

Sako-haljina je neočekivani trend venčanica, donosimo vam inspiraciju

Sako-haljina je neočekivani trend venčanica, donosimo vam inspiraciju

Tekst: BURO.

Da li su i vaši Insta storiji odjednom preplavljeni snimcima sa venčanja? Manjim, naravno, niko se još uvek nije vratio na pred-pandemijske razmere (a ako nas pitate, ni ne moramo da se vraćamo na njih). Realno, kako su se promenile lokacije - one na otvorenom jednostavno oduzimaju dah - tako su se promenile i haljine koje gledamo. Sve je nekako postalo spontanije, manje grandiozno i iskrenije, a da pri tom nije izgubilo ni na svečanosti, ni na ljubavi i lepoti.

Pored slip haljina inspirisanim Kate Moss iz devedesetih koje realno više nisu nikakav trend već čista minimalistička klasika, posebno mesto neočekivano su zauzele sako-haljine. One su genijalan spoj tradicionalnih elemenata poput bele boje i često detalja od čipke sa potpunom modernošću, odnosno motivima muške garderobe. Tu se igra kontrasta ne završava: velik broj modela ima konzervativne duge rukave ali i seksi mini dužinu. 

Ne dozvolite da vas ovo zavara, radi se o precizno krojenim modelima (da, čak i kada izgledaju oversized) u kojima ništa nije prepušteno slučaju. U ovim komadima kretaćete se lako i spontanije nego u bilo kojoj dugoj suknji, a uz promišljene detalje izgledati spontano i stajliš.

Ukoliko ste ipak malo više tradicionalista u duši, imajte na umu da mini-dužina apsolutno nije obavezna: neke od najboljih varijacija na temu dolaze u dužini ispod kolena i style factorom koji probija sve granice, kao što je to ova sa potpisom Ines Atelier.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor