Pretraga

Šta vam je potrebno za proslavu nove godine? Haljina bez leđa

Šta vam je potrebno za proslavu nove godine? Haljina bez leđa

Tekst: BURO.

Danas slavimo Novu godinu. Ok, nekima od nas ovo zaista teško ulazi u glavu i čudom se čudimo gde je to 2020. otišla ali u nju je, opet, stalo toliko nepoznatog da nam je više nego drago da joj vidimo leđa… A kad smo kod leđa, odjednom imamo i neodoljivu želju da prikažemo svoja. Da li zato što je ova godina postala nezvanični simbol izolacije, a ovakva haljina zahteva partnera - nekog ko će je gledati i iznenaditi se - ili zato što nas je 2020. naterala da se pomirimo sa sobom pa i svojim telom, tek modeli haljina bez leđa iz prolećnih kolekcija su ultimativna inspiracija za praznike svih onih koji - ipak - svoje minimalističko srce ne mogu da poklone šljokicama.

Šta vam je potrebno za proslavu nove godine? Haljina bez leđa (фото 1)

TOVE 

Šta vam je potrebno za proslavu nove godine? Haljina bez leđa (фото 2)

TOVE 

Ovo nikako ne znači da ovim haljinama manjka drame i svečanosti. Imali smo vremena da se za njih i pripremimo pošto su dizajneri u svojim novim kolekcijama prikazivali jedan za drugim modelom. Ovaj trend počeo je još prošle godine, a ko ne veruje, neka se priseti maksi ravne haljine iz kolekcije Bottega Veneta za proleće/leto 2020 od, ni manje ni više, crvenih šljokica. Ko je mislio na vreme i nabavio varijaciju na temu, malo mu zavidimo za večeras.

Šta vam je potrebno za proslavu nove godine? Haljina bez leđa (фото 3)

ALEXANDER MCQUEEN PROLEĆE/LETO 2020.

Šta vam je potrebno za proslavu nove godine? Haljina bez leđa (фото 4)

NANUSHKA PROLEĆE/LETO 2021.

Sa druge strane, ako razmislite, upravo je ovakav komad nešto poput nezvanične himne cele godine: haljine bez leđa su često konzervativne spreda (Zoom sastanci, remember?) ali zato provokativne sa druge strane. Realno su čak i praktičnije nego što se to čini na prvi pogled. Skriveno uzbuđenje? Duhovito? Seksi? Dajte nam sve!

Šta vam je potrebno za proslavu nove godine? Haljina bez leđa (фото 5)

BOTTEGA VENETA PROLEĆE/LETO 2020.

Šta vam je potrebno za proslavu nove godine? Haljina bez leđa (фото 6)

MAXIMILIAN PROLEĆE/LETO 2021.

Realno, nema potrebe čak ni da se ograničavamo samo na haljine - mada ćemo se teško u poslednjem trenutku dokopati Alexander McQueen backless sakoa iz prošle prolećne kolekcije. Nekonvencionalnost i element iznenađenja su glavni aduti ovih komada i zašto da ne? Pastelne boje, lan (Jacquemus nam nikada nije daleko od srca), čak i rupe na laktovima, sve nam to zajedno trenutno izgleda kao savršen outfit za stavljanje tačke i nove početke.

Šta vam je potrebno za proslavu nove godine? Haljina bez leđa (фото 7)

GIVENCHY PROLEĆE/LETO 2021.

Šta vam je potrebno za proslavu nove godine? Haljina bez leđa (фото 8)

JACQUEMUS PROLEĆE/LETO 2020.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor