Pretraga

Trend alert: Ovo su najbolji načini da nosite kontroverzni aksesoar

Trend alert: Ovo su najbolji načini da nosite kontroverzni aksesoar

Tekst: BURO.

Bitka sa zimom je počela, a iz ne nameravamo da izađemo kao pobednici i to uz pomoć balaklave. Prvo smo je gledali na TikToku i pitali se da li će se stvarno "vratiti", a vrlo brzo je zavladala kolekcijama za jesen/zimu 2022. Dakle, ako smo i bili skeptični na prvu loptu, dizajneri to nisu bili i prepoznali su sav njen potencijal. Učimo od najboljih i donosimo vam lookove kojima nismo odoleli, a nećete ni vi.

Iz jednog dela: Proenza Schouler

Trend alert: Ovo su najbolji načini da nosite kontroverzni aksesoar (фото 1)
Trend alert: Ovo su najbolji načini da nosite kontroverzni aksesoar (фото 2)

Samo jedan pogled na Proenza Schouler uski top sa peplumom i jasno je da balaklava ne mora da bude aksesoar koji se nosi samo napolju, već može bez problema da se nađe u svakodnevnoj rotaciji. Obožavamo stajling sa utility pantalonama, sjajnom kožnom torbom i zlatnim brošem, kao i maksi haljinu od pliša. Bad hair day? Više se ne bojimo.

Uz oversized sako: Coperni

Trend alert: Ovo su najbolji načini da nosite kontroverzni aksesoar (фото 3)

Krupno pletivo sa dugim "repom" koje se - ko bi rekao - savršeno uklapa sa modernim krojenim komadima i dokazuje kako se balaklava lako prebacuje iz "kapa kada pada kiša" kategorije u promišljen modni aksesoar. Trik je u proporcijama: oversized silueta je kontrast pripijenoj liniji glave i nogama sa kojima postiže savršen balans.

Max Mara: dopamin

Trend alert: Ovo su najbolji načini da nosite kontroverzni aksesoar (фото 4)
Trend alert: Ovo su najbolji načini da nosite kontroverzni aksesoar (фото 5)

Iako smo navikli da brend povezujemo sa elegantnom neutralnom paletom, Max Mara nam je očitala lekciju iz dopamine dressing-a. Cela revija je bila prepuna balaklavi (naravno i u gorepomenutim neutralnim kombinacijama) ali iz glave nam ne izlaze narandžasta i žuta od glave do pete. 

Gucci: u kompletu

Trend alert: Ovo su najbolji načini da nosite kontroverzni aksesoar (фото 6)

Gucci je takođe izveo mini kurs u matchy-matchy stajlingu, a saradnja sa adidasom nam je donela i opsesiju ovom kombinacijom od tankog pletiva koja je sve samo ne casual. Zajedno sa crnim rukavicama, srebrnom šminkom, crvenom torbom i špicastim salonkama (čarape od čipke da ni ne pominjemo) prešla je definitivno u glam kategoriju. 

Lie akcenti u boji

Trend alert: Ovo su najbolji načini da nosite kontroverzni aksesoar (фото 7)
Trend alert: Ovo su najbolji načini da nosite kontroverzni aksesoar (фото 8)

Neutralna podloga i akcenti u boji su oproban modni recept za uspeh, pa ni balaklava nije izuzetak. Ne možemo da se odlučimo između spoja braon-plave i bež-žute koji daju potpuno različit, ali jednako efektan, utisak.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor