Pretraga

Vesela žuta boja je visoko na lestvici trendova ove sezone

Vesela žuta boja je visoko na lestvici trendova ove sezone

Tekst: BURO.

U decembru prošle godine Pantone je imenovao žutu boju kao boju 2021. i prva reakcija nam je bila: zaista?! Zatim smo malo razmislili. Sunčana nijansa je idealna za popravljanje raspoloženja, vibrantna je i optimistična i zapravo bi bilo lepo da je češće viđamo. Onda se nametnulo pitanje: kako uopšte da stilizujemo tu boju? Nije poznata po eleganciji, niti se često vezuje uz fashion komade. Trebalo je samo sačekati par meseci da se modni insajderi pozabave ovim problemom i daju svoje viđenje kombinacija kod kojih je baš žuta u fokusu.

Vesela žuta boja je visoko na lestvici trendova ove sezone (фото 3)

@NEWBOTTEGA

Modni dizajneri su za prolećne kolekcije inspiraciju posudili iz kuhinje (ne čudi budući da smo na tom mestu bili najčešće tokom 2020), pa su tako Jacquemus, Gucci, Tibi i Emilia Wickstead ponudili komade u jarkim bojama koji nas privlače magnetnom silom. A da ne počinjemo o brendu Bottega Veneta koji iz meseca u mesec izbacuje kolorne bestselere. Limun i banana-žuta tu suvereno vladaju, dajući svemu novi talas (slatke) energije.

Vesela žuta boja je visoko na lestvici trendova ove sezone (фото 6)

@LEONIEHANNE

Trebaće nam malo vežbe da usavršimo kombinovanje žute ali ako savladamo ovu modnu lekciju zabava i optimizam su zagarantovani. Kako influenseri poručuju, ključ jeste da je spajamo sa svetlim komadima, u beloj, krem ili boji lavande. Nežnost kao imperativ. Najbolja ideja jeste da krenete od detalja kao što su sandale ili kožna torba, a kad steknete samopouzdanje pređete na veće komade, ali pažnja, neka budu čisto žuti, printovi su cela nova kategorija modne igre.

Vesela žuta boja je visoko na lestvici trendova ove sezone (фото 9)

@EMILISINDLEV

Ova boja podseća nas na odmor, uživanje na suncu i generalno lakoću života. Zapravo, žuta je na neki način simbol nade. A zar nam to svima trenutno nije preko potrebno?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor