Pretraga

Vreme je da se prisetimo haljina sa žabicama, ovako ih nose naše omiljene Instagram devojke

Vreme je da se prisetimo haljina sa žabicama, ovako ih nose naše omiljene Instagram devojke

Tekst: BURO.

Kada ste poslednji put čuli ovo famozno "na žabice"? Možda ste bili dete na moru ili birali haljinu za neku vama dragu devojčicu? Ne znam ni sama zašto ali pokušavala sam da nađem neku drugu reč, sve sam mislila da mora da postoji ali ne - "žabice" su sve što imamo - a kad malo bolje razmislim, potpuno je u skladu sa kompletnim kidult trendom u koji smo upali poput Alise u rupu i koji nas isto toliko raduje kao i nju. I kad se već radujemo odeći i stajlinzima u kojima smo uživali i kao deca, bilo je samo pitanje vremena kada će i famozne "žabice" stupiti na scenu!

Ovo je trend minijaturnih detalja ali maksimalne atmosfere. Prvi izbor naravno pada na letnje komade od tkanine na kvadratiće i cvetiće koji se savršeno uklapaju u šetnje po poljima i imaginarne Instagram piknike na travi. Nijanse su pastelne: bledi pistać, nebesko-plava (evo nas opet kod Alise), boja breskve i bledo-žuta. Sve je tu za potpunu modnu regresiju.

Ali postoji i druga struja: ovo je leto minimalizma pa su se komadi na žabice ove sezone ponovo rodili i u monohromatskim varijantama, ni manje ni više nego u beloj i crnoj ( TA Totême haljina je sve na svetu!). Tako smo dobili neočekivano uspeo i potpuno neodoljiv spoj mekog i strogosti - nije ni čudo da su se ovi komadi popeli na sam vrh naših lista želja.

Vreme je da se prisetimo haljina sa žabicama, ovako ih nose naše omiljene Instagram devojke (фото 6)

@FAITHFULLTHEBRAND

Vreme je da se prisetimo haljina sa žabicama, ovako ih nose naše omiljene Instagram devojke (фото 9)

@CLAIREWAKEMAN

Haljine, naravno, potpuno vladaju: maksi dužine sa minimalnim detaljima (jer zašto da se išta takmiči sa našim žabicama?), mini sa karnerićima i puf-rukavima, tu su i kratke suknje i bluze, a sve uz minimalan broj detalja i ravne sandale i papuče (uz po koju nisku potpeticu). Uhvatite poslednje dane odmora i leta upravo u ovakvom stajlingu!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor