Banksyevo delo sa vukom ukrao nepoznati počinilac

    13.08.2024.
    RECOMMENDED

    Delo je naslikano na satelitskoj anteni u Pekamu, Londonu.

    Najnovije umetničko delo čuvenog uličnog umetnika Banksyja, prikaz vuka koji zavija, naslikano na satelitskoj anteni u londonskom naselju Pekam, ukradeno je svega nekoliko sati nakon što je otkriveno, saznaje se prema izveštaju The Guardiana. Za sada policija nema informacije ko bi mogao da bude izvršilac, a kako se navodi ozbiljna istraga je u toku.

    Mnogi spekulišu da bi ovo mogao da bude i pokretač za umetnika da svoje naredne radove usmeri u drugom smeru inspirisan ovim događajem. Od kako je počeo sa radom na grafitima, ovo je prvi put da se slična situacija dogodila.

    Banksyevo

    Banksy i sledeći korak

    Ovo delo deo je nove serije s temom životinja, koja je tokom protekle nedelje izazvala pravu pometnju širom grada, podstičući uzbuđenje i spekulacije među građanima i ljubiteljima street art-a i Banksyevog stvaralaštva.

    Ovaj enigmatični umetnik iz Bristola, poznat po svom anonimnom statusu, podelio je slike iz serije na svom Instagram nalogu, gde su fanovi odmah uočili nova dela.

    Prva instalacija, postavljena u blizini Kew Bridge-a, prikazuje jarca koji se opasno balansira na ivici, dok ispod njega padaju stene, sve to pod budnim okom obližnje CCTV kamere.

    U Čelsiju, Banksy je stvorio još jedno delo koje prikazuje siluete dva slona sa isprepletenim surlama, oslikane na zamračenim prozorima napuštene kuće.

    Treće delo, smešteno u blizini Brick Lane-a, prikazuje trio majmuna koji se ljuljaju preko mosta.

    Obožavaoci su ovu seriju nazvali „Londonski zoo“, i ona je izazvala brojne diskusije o mogućem značenju ovih dela.

    Dok neki interpretiraju seriju kao komentar na nedavne desničarske nemire, poredeći učesnike sa životinjama u zoološkom vrtu, Banksyjeva odluka da slike postavi bez ikakvih opisa dodatno je pojačala misteriju i podstakla dalja nagađanja.

    Trenutno se najviše spekuliše o epilogu događaja i o tome kako će proslavljeni street art umetnik reagovati na ova dešavanja. Ono što su najnovije vesti jeste da je Banksy napravio akvarijum od kućice za policajce.

    Foto: Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: