Bella Hadid navodno tuži adidas zbog kampanje za SL72 Munich Olympics model patika

    23.07.2024.
    RECOMMENDED

    Nakon reakcije izraelske vlade, adidas je povukao kampanju kako bi izbegao dalju kritiku. Nemačka kompanija za sportsku opremu, adidas, ponovo se našla u problemima. Nedavno je adidas predstavio kampanju sa supermodelom Belom Hadid za ponovno lansiranje svojih SL72 patika.

    bella hadid

    Patike adidas SL72 prvi put su predstavljene specijalno za Olimpijske igre u Minhenu 1972. Nažalost, njihova promocija je ostala upamćena najpre zbog tragičnog događaja kada je palestinska grupa pod nazivom Crni septembar upala u Olimpijsko selo, zahtevajući oslobađanje Palestinaca koji su bili zatvoreni u izraelskim i nemačkim zatvorima.

    Pucnjava je rezultirala ubistvom 11 izraelskih sportista. Zbog istorije koju sa sobom nosi ovaj model patika, izraelska vlada je na platformi X kritikovala izbor adidasa da Bella Hadid bude lice kampanje.

    Hadid je ponosna Palestinka koja otvoreno podržava Palestince tokom tekućeg rata između Izraela i Hamasa.

    Ranije ove nedelje, adidas je povukao sve oglase na društvenim mrežama i dalju kampanju, rekavši za NBC News da trenutno „revidira ostatak kampanje.”

    adidas je izjavio: „Svesni smo da su napravljene poveznice sa tragičnim istorijskim događajima — iako su one potpuno nenamerne — i izvinjavamo se zbog bilo kakve nelagodnosti ili uznemirenja koje smo prouzrokovali.”

    Reakcija brenda na sportske odevne predmete podelila je internet, kao i uvek na one koji podržavaju kampanju i koji smatraju da je odluka svesna i namerna. Mnogi brane postupak koji je imala Bella Hadid i čak pozivaju na bojkot adidasa, pa čak i nakon što su povukli kampanju.

    Bella Hadid deluje tužbom

    Prema TMZ-u, Bella Hadid se ne povlači bez borbe. Supermodel navodno planira pravnu bitku protiv adidasa, sa izvorima koji otkrivaju da je već angažovala pravnog savetnika.

    Očekuje se da će tužiti sportskog giganta zbog nedostatka javne odgovornosti.

    Dok drugi glasine sugerišu da je adidas raskinuo ugovor sa supermodelom, TMZ tvrdi da je ona još uvek pod ugovorom sa adidasom uprkos situaciji. Iako se adidas izvinio javnosti zbog kampanje, neizvesno je kako su prošli razgovori sa Bellom Hadid.

    I adidas i Hadid su uklonili kampanju sa svojih naloga na društvenim mrežama.

    Foto: Promo, Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: