Kako je Eminem rasplakao roditelje

    26.07.2024.
    RECOMMENDED

    Eminem, pre nepune dve nedelje, objavio je album pod nazivom Death of Slim Shady. Album je u potpunosti konceptualan, a postoji i jasan narativ od prve, pa sve do poslednje pesme. Na albumu „Death of Slim Shady“ nalaze se pesme u kojima reper nekorektno komentariše razne događaje, kolege i celokupnu rep scenu.

    Dok se jednima ovaj koncept dopada, i smatraju oštrinu pesama kao figurativan pokušaj da dočara stanje uma protagoniste albuma, drugi pak smatraju da je Eminem ipak preterao.

    Snapinsta.app 450813681 3006861079455792 4150183887967549797 n 1080

    Međutim, verovatno namerno, na albumu se nalazi jedna pesma koja je potpuno drugačija. Pesma zbog koje ljudi, slušajući je, plaču na društvenim mrežama.

    Reč je o pesmi „Temporary“, koju reper izvodi sa pevačicom Skylar Grey.

    Pesma se izdvaja od ostatka albuma po svojoj emotivnoj dubini i iskrenosti, ali i tematski. Mnogi je doživljavaju kao svetlu tačku usred tame.

    U pesmi, reper pripoveda o momentu kada njega jednog dana više ne bude bilo i o tome kako će njegova ćerka Hailey morati da preboli njegovu smrt. Pesma je veoma emotivna, i ne samo što se razlikuje od ostatka albuma, nego predstavlja i period po kojem i pamtimo popularnog repera.

    @mamabearmeals @eminem #eminem #temporary #eminemtemporary #deathofslimshady #foryou #foryoupage #fyp #viral #trending #lyrics #eminemlyrics ♬ Temporary – Eminem & Skylar Grey
    @mrsshannonrosales @eminem you got me good this morning on the way to work #grieving #griefjourney #eminem #temporary #thedeathofslimshady #coupedegrace ♬ Temporary – Eminem & Skylar Grey

    To je period velike emotivnosti, potrebe za empatijom i svetlosti. Reper je sve savršeno uspeo da opiše u pesmi na svom novom albumu. Bez obzira da li ste se suočili sa gubitkom roditelja, ili pak kao roditelj strahujete za svoje najbliže onda kada vas ne bude bilo, pesma je tu da pruži utehu time da je sve – privremeno.

    Eminem, uvek veoma lično

    „Temporary“ je balada koja govori o prolaznosti bola i patnje, ali i o nadi da će bol jednog dana nestati. Tekst pesme je izuzetno ličan i emotivan, a Skylar Grey svojim vokalom dodaje dodatnu dimenziju osećanja koji zapravo pomažu da imamo osećaj dijaloga tokom slušanja.

    Njihova saradnja na ovoj pesmi je toliko uspešna da su mnogi fanovi izrazili želju da čuju više takvih dueta u budućnosti, naravno, dok su u suzama komentarisali pesmu.

    Koliko repera znate, a da na jednom albumu mogu da pokažu svu svoju ranjivost dok se ujedno kriju iza maske grubog i politički nekorektnog repera, iza kog opet stoji osoba koja takođe oseća bol i tugu.

    Ovo je pesma koja govori o univerzalnim ljudskim osećanjima i zato je mnogima toliko bliska – jednostavno je.

    Dok su druge pesme na albumu izazvale kontroverze i rasprave, „Temporary“ je uspela da ujedini ljude u zajedničkom osećanju tuge i nade da će „žalost da prođe“.

    Foto: Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: