All girls, All green: Festival posvećen ženskom stvaralaštvu počinje sutra!

    17.06.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/festivalcover.jpg

    I ne bi trebalo da ga propustite

    Svi smo se uželeli festivala, muzike i đuskanja do zore. Ali, mislimo da biste još jedan festival malo drugačijeg karaktera trebalo da upišete na svoje liste ovog leta. Naime, festival posvećen ženskom stvaralaštvu počinje sutra 18. juna (od 12h) i traje do 20. juna. Mesto održavanja je Dorćol Platz.

    Iako se festival održava u Beogradu, ima internacionalni karakter, budući da će nas posetiti i umetnice iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, Hrvatske i Francuske. Posetioci festivala biće u prilici da prate proces oslikavanja murala u realnom vremenu.

    Pored toga, moći ćete i da uživate u radovima umetnica predstavljenih u okviru izložbe u galeriji O3one. Ko nije u prilici da poseti festival, može virtuelno posetiti izložbu beograskih grafita. Festival će biti i muzički obogaćen nastupom ženske romske grupe Pretty Loud, koje svojom muzikom pomeraju granice i bore se za ženska prava na jedan nesvakidašnji način.

    Poslednji dan festivala rezervisan je za razgovor sa umetnicom Ljiljanom Radošević, a posetioci će pored mogućnosti da saznaju više o njenim iskustvima, moći i da učestvuju u diskusiji.

    Neizmerno nam je drago da je Beograd drugi put po redu centar ovakvih zbivanja i nadamo se da će ih u budućnosti biti još više. Vidimo se na Dorćol Platzu!

    Saznaj više:
    Povezani članci: