Banksy je svoj najnoviji rad posvetio medicinskim radnicima

    11.05.2020.
    RECOMMENDED

    Zatvoren u karantinu kao i svi ostali, Banksy se odaljio od uobičajenih političkih motiva i svoju umetnost prebacio na druge terene. Prvo je objavio rad koji je napravio u sopstvenom domu, a čiji su glavni akteri bili pacovi koji su napravili pravu pometnju u njegovom kupatilu. Pored zabavnog rada koji je napravio napisao je i zabavno objašnjenje „moja žena mrzi kada radim od kuće“.

    Novo delo nazvano „Game Changer“ urađeno je malo detaljnije od ostalih njegovih radova, ali ni to ne treba da čudi s obzirom na situaciju i koliko vremena i sam umetnik ima ovih nedelja na raspolaganju. Na ovoj slici vidimo dete koje se igra igračkom medicinske sestre koja ima plašt superheroja dok su Batman i Spiderman igračke bačene u đubre. „Game Changer“ je izložen u Southampton bolnici koja je rad dobila sa sledećom porukom od umetnika: „Hvala vam za sve što radite. Nadam se da će vam ova slika malo obasjati dan, iako je crno-bela.“

    Kada se karantin u Britaniji završi, rad će biti izložen na aukciji i sva sredstva od prodaje će biti preusmerena ka zdravstvenim organizacijama.

    Saznaj više:
    Povezani članci: