Pretraga

Claudia Schiffer kurira izložbu o supermodelima 90-ih

Claudia Schiffer kurira izložbu o supermodelima 90-ih

Tekst: BURO.

I pored Belle, i pored Kendall, i pored svih ostalih "supera" današnjice priznajte da ste kao i mi i dalje opsednuti supermodelima 90-ih. Kad god naiđete na fotku na kojoj su Naomi, Cindy ili Linda vi zastanete, udarite lajk, i osetite setu tipa "kako su bila fantastična ta vremena". 

Sada će tu nostalgiju da vrati u stvarnost niko drugi do jedna iz postavke "supera" - Claudia Schiffer. Ona će  biti kustoskinja izložbe u Diseldorfu (gde je otkrivena kao model) i koja će obuhvatati fotografije, pokretne slike i muziku, a sve to će se dešavati od 4. marta do 13. juna 2021. godine. Izložba će se održavati u Kunstpalast Düsseldorf museum, pod nazivom "Fashion Photography From The 1990s – Curated by Claudia Schiffer" i na njoj ćete moći da pogledate radove fotografa kao što su Juergen Teller, Karl Lagerfeld, Corinne Day, Herb Ritts i Ellen von Unwerth, koji su pravili legendarne slike modela koji su obeležili tu dekadu.

Claudia Schiffer kurira izložbu o supermodelima 90-ih (фото 1)
Claudia Schiffer kurira izložbu o supermodelima 90-ih (фото 2)
Claudia Schiffer kurira izložbu o supermodelima 90-ih (фото 3)

Popred ovih radova, Claudia je pročešljala i privatnu arhivu tako da će posetioci dobiti uvid u nikad ranije viđene backstage fotografije i fotografije sa neverovatnih žurki koje su ovi modeli posećivali. Tako da nemojte da se iznenadite ako bude puno fotki na kojima Naomi, Kate i Linda puše cigarete i nehajno drže čaše šampanjca. To će biti i svojevrsni podsetnik na fenomenalnu dekadu i vreme kada su fotografije trajale danima i danima jer su bile mnogo ređe, a moda bila stvar koja je punila naslovne strane. Dok ne vidimo šta će se naći na izložbi prisetićemo se ovih legendarnih fotografija koje je napravila Ellen von Unwerth.

Claudia Schiffer kurira izložbu o supermodelima 90-ih (фото 4)
Claudia Schiffer kurira izložbu o supermodelima 90-ih (фото 5)
Claudia Schiffer kurira izložbu o supermodelima 90-ih (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor