Dugoočekivani album Billie Eilish „Happier Than Ever“ je konačno tu!

    30.07.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/clanakbillienova.jpg

    Oko Billie Eilish su se u poslednje vreme plele kontroverze koje, pokazalo se, nisu uspele da je spreče da snimi novi album. Od ismevanja azijskog akcenta na TikToku, za koje se, ruku na srce, uredno izvinila i podeljenih mišljena oko njene naslovnice u časopisu Vogue, ono što je sasvim izvesno jeste da je kada se radi o muzici, Billie jednostavno besprekorna.

    Na njenom novom albumu nalazi se 16 pesama među kojima su i već objavljeni singlovi „My Future“, „Therefore I Am“, „Your Power“, „Lost Cause“ i „NDA“. Album su u potpunosti napisali i producirali Billie i njen brat Finneas. Nakon malo više od dve godine od njenog albuma prvenca „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“, Billie je uspela da se pozicionira kao jedna od najznačajnijih muzičarki svoje generacije, a sada donosi potpuno novi zvuk i estetiku.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/1627651104682375.png

    „Želela sam da napravim vanvremenski album, koji neće biti takav samo po mišljenju drugih ljudi, već sam želela da bude vanvremenski za mene. Dobila sam dosta inspiracije od nekih umetnika uz koje sam odrasla, uglavnom su to bili Julie London, Frank Sinatra i Peggy Lee. Zbog toga bi se moglo reći da su pesme na albumu veoma različite, što mi je bio jedan od većih ciljeva. Želim da album pruža osećaj jedinstvene celine, ali da ne zvuči kao jedna te ista pesma iznova.“, kaže Billie o svom novom izdanju.

    Ovo nije prvi put da Billie govori o mentalnom zdravlju i problemima sa kojima se i sama suočava. Popularnost u tinejžerskom periodu naterala ju je da duboko preispita samu sebe i to je ono što je želela da svojim novim albumom prenese publici. Ona priznaje da je ranije konstantno sumnjala u sebe, bila anksiozna i mislila da nije dovoljno dobra. Sada je u potpunosti sigurna u sebe i svoj rad, a to kao da se oseća i u njenim novim pesmama.

    Saznaj više:
    Povezani članci: