Olivia Rodrigo i Lilly Allen izgovorile glasno „Fuck you“ zabrani abortusa

27.06.2022.
RECOMMENDED

Himna „Fuck you“ koju je prvi put 2009. godine izvela Lilly Allen ostala nam je urezana u pamćenju i iskreno svi smo se nadali nekom njenom velikom comeback-u, ali da će se to desiti na glavnom sceni Glastonbury festivala trinaesto godina kasnije – malo ko je očekivao. No to nije sve! Podršku u izvođenju pružila joj je Olicia Rodrigo, a evo šta se zapravo desilo. 

Olivia Rodrigo odlučila je da u okviru svog nastupa na ovom poznatom festivalu javno osudi odluku Vrhovnog suda da poništi Roe protiv Vejda i posvetila obradu pesme Lilly Allen petorici sudija odgovornih za ukidanje ove bitne presude.

„Užasnuta sam i prestravljena. Toliko žena i toliko devojaka će umreti zbog ovoga“, rekla je Rodrigo hiljadama posetilaca na čuvenom festivalu u Velikoj Britaniji.

„Želela bih da posvetim sledeću pesmu petorici članova Vrhovnog suda koji su nam pokazali da ih na kraju krajeva zaista nije briga za slobodu. Ova pesma ide pred sudije: Semuelu Alitu, Clarencu Tomasu, Nilu Gorstchy, Amy Cony Baret, Bretu Cavanou. Mrzimo vas!”

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1656323471861514.png

„Ta sledeća pesma“ je bila iznenađujuća interpretacija pesme „Fuck you“, pesme koja je prvobitno inspirisana ultrakonzervativnim političkim partijama koje su u to vreme vodile i u SAD i u UK. Pravo iznenađenje nastupilo je kada se sama Alen se pridružila Oliviji na bini, pokazujući Vrhovnom sudu srednji prst pre nego što je krenula sa pevanjem.

Ona je posle nastupa u nekoliko story objava vraćajući se kući na Instagramu napisala da su je emocije preplavile i da joj je posebno emotivno bilo što su je njene ćerkice gledale u publici i bile ponosne na nju. 

„Ponosna sam isama na sebe jer sam tri godine trezna, ali u isto vreme srce mi je slomljeno zbog ovih stvari koje su zadesile Ameriku“, rekla je ona. 

Saznaj više:
Povezani članci: