Ovo je sve što znamo o drugoj sezoni serije “The Great”

    09.08.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/08/thegreat_cover.jpg

    Iako je prvobitni plan bio da ovo bude mini serija, sada je već izvesno da nam stiže i druga sezona iste. Ukoliko do sada niste gledali “The Great”, evo nekoliko razloga da to promenite: reč je o drami smeštenoj u 18. veku u Rusiji, a priča u fokus stavlja Katarinu Veliku, caricu koja se najduže zadržala na vlasti i bila jedna od najmoćnijih žena tog doba. Njen muž umire pod misterioznim okolnostima, te njegova vladavina biva okončana posle svega šest meseci. Bitka oko vlasti konstantno ih drži između ljubavi i mržnje, a zapleti vam neće dati mira.

    Što se druge sezone tiče, u njoj će se naći dodatnih 10 epizoda. Ovoga puta, u fokusu je trudnoća Katarine II, a detalje ćemo otkriti u novembru, kada nam stiže nastavak ove mračne komedije. Ukoliko ste imali nedoumice oko glumačke postave, ona ostaje nepromenjena. Dakle, u glavnim ulogama su Elle Fanning (Catherine II) i Nicholas Hoult (Peter). Pored njih, tu su i Phoebe Fox, Sacha Dhawan, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Belinda Bromilow i Douglas Hodge. Iako još uvek nezvanično, Katarinin ljubavnik, Sebastian De Souza, verovatno se neće naći u novoj sezoni, a fanovi su razočarani. Ipak, stižu i neka iznenađenja. Gillian Anderson pridružuje se glumačkoj ekipi, nakon osvajanja Zlatnog globusa za najbolju sporednu glumicu u seriji “The Crown”. Ovoga puta, naći će se u ulozi majke Katarine II, koja namerava da sačuva reputaciju, čak i ako to znači okretanje glave svojoj ćerci.

    Spoiler alert: Prethodna sezona se završila neupelim pokušajem ubistva, u čemu ja Katarinu suprug sprečio, kada joj je kao rođendanski poklon organizovao posetu njenog idola. Situacija se ubrzo preokreće i naposletku je Peter taj koji drži nož na njenom vratu, ali je ipak ne ubija. Kreator serije se potrudio da sva zbivanja iz 18. veka prevede na današnji jezik i humor, što čitavu ovu priču čini još zanimljivijom, zato nemojte propustiti drugu sezonu.

    Saznaj više:
    Povezani članci: