Pretraga

Posetite izložbu \"Svi smo mi osobe u razvoju\"

Posetite izložbu "Svi smo mi osobe u razvoju"

Tekst: BURO.

Foto: Andrija Vukelić

Osobe sa "posebnim potrebama" kako to često čujemo, zapravo ne postoje. Nisu u pitanju nikakve „posebne“ potrebe, već nam je svima potrebno isto: ljubav i poštovanje.

Ovo je glavna poruka izložbe „Svi smo osobe u razvoju“ koja je sinoć otvorena u Galeriji Štab, u saradnji humanitarne organizacije „Dečje srce“, brenda United Colors of Benetton Srbija i kompanije MiaMara.

Posetite izložbu "Svi smo mi osobe u razvoju" (фото 1)

Na izložbi su prikazane fotografije i dokumentarni film u kome su glavni akteri osobe sa smetnjama u razvoju i njihove porodice koje su članovi organizacije „Dečje srce”. Cilj ovih ostvarenja jeste da se istakne uticaj koji porodica i šire okruženje imaju na život pojedinaca sa smetnjama u razvoju i pokaže da on može da bude lep, ispunjen i kvalitetan, nezavisno od okolnosti.

Posetite izložbu "Svi smo mi osobe u razvoju" (фото 2)

„Ljubav i zajedništvo osnovne su poruke koje želimo da pošaljemo. Osobe sa smetnjama u razvoju mogu da budu potpuno funkcionalni članovi društva, a mi ih kroz program „škola životnih veština" obučavamo za svakodnevne kućne aktivnosti, brigu o sebi i drugima, gde su podrška porodice i razumevanje zajednice ključne karike u tom lancu", rekao je Goran Rojević, predstavnik organizacije „Dečje srce“.

Posetite izložbu "Svi smo mi osobe u razvoju" (фото 3)

Tokom večeri održana je inkluzivna „revija“, u organizaciji brenda United Colors of Benetton Srbija i kompanije MiaMara, sa ciljem da pokaže da ne postoje „nedodirljive“ oblasti za pojedince sa smetnjama u razvoju. Na reviji su, pored članova organizacije i njihovih roditelja i prijatelja, prošetali, dizajner Slavimir Stojanović Futro i novinarka Teodora Bogdanović.

Posetite izložbu "Svi smo mi osobe u razvoju" (фото 4)

„Cilj projekta jeste da pokaže da osobe sa smetnjama u razvoju imaju iste želje, emocije, talente, kao i osobe iz tipične populacije. Naše komšije, rođaci, prijatelji, kolege sa smetnjama u razvoju zaslužuju i moraju da budu deo našeg društva. Svi segmenti društva poput umetnosti, mode i javnih događaja treba da budu otvoreni za njih“, istakla je Ivana Karalejić, marketing direktor kompanije MiaMara.

Izložba „Svi smo osobe u razvoju” će za posetioce biti otvorena do 17. marta, svakog radnog dana od 10 do 22 časa u Galeriji Štab u TC Galerija.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor