Radna žena: Autorke i umetnice iz regiona na jednoj izložbi

    20.04.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/Cover_RadnaZena.jpg

    Ko je radna žena? O čemu ona razmišlja, u kakvim uslovima živi? Koliko je vidljiva? Kakav je njen položaj?

    Odgovor na ova i mnoga druga pitanja daće nam izložba i umetnička konferencija Radna žena koja će se održati od 20. aprila do 1. jula, a zamišljena je kao mesto za susrete različitih generacija autorki, u okviru kog će se diskutovati nasleđe emancipatorskih praksi ženskih i feminističkih pokreta u regionu bivše Jugoslavije. 

    Nakon večerašnjeg otvaranja, dva danas kasnije program umetničke konferencije nastavlja se razgovorom sa umetnicom Natalijom Vujošević, a istog dana pubilka će moći da vidi udruženi performansdve poznnate savremene umetnice koje se bave ženskim iskustvom: Ivane Smiljanić „Uređivanje (u domaćinstvu i umetnosti)“ i Vesne Vesić „7.00 00.00“. U okviru „Radne žene“ biće emitovan i filmski program izložbe, predavački, književni program, kao i razgovori s umetnicama.

    Među učesnicama su neke od najznačajnijih autorki i teoretičarki savremene kulturne scene: Nika Autor, Crvena, Sandra Divljan, Vida Jocić, Jelena Jureša, Bojana Knežević, Bojana Marjan, Goranka Matić, Jelena Micić, Ana Miljanić, Jelena Mirković, Vesna Pavlović, Darinka Pop-Mitić, Renata Poljak, Nada Prlja, Milica Rakić, Lala Raščić, Ivana Smiljanić, Alma Suljević, Jasmina Tešanović, Jelena Trpković, Vesna Vesić, Natalija Vujošević, Olga Dimitrijević, Katarina Jovanović, Tanja Šljivar, Maja Pelević. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: