Pretraga

Realno virtualno Dev9t edicija: Nova filter izložba likovnih umetnika

Realno virtualno Dev9t edicija: Nova filter izložba likovnih umetnika

Tekst: BURO.

Realno Virtualno je digitalna izložba koja premešta mesto interakcije sa umetničkim radom iz izložbenog prostora u augmentovanu realnost. Ovakav način izlaganja ne pokušava da imitira postojeće izložbene formate, već da uspostavi drugačiju vrstu estetskog doživljaja. Nakon instagram filtera DAN i NOĆ na kom su izloženi radovi 21 mladog umetnika iz Srbije, Vanja Ratković i Martina Kojić su izradile i treći filter u saradnji sa festivalom Dev9t.

Realno virtualno Dev9t edicija: Nova filter izložba likovnih umetnika (фото 1)

MILOŠ ILIĆ

Realno virtualno Dev9t edicija: Nova filter izložba likovnih umetnika (фото 2)

JANA STOJANOOVIĆ

Kuriranjem Dev9t tima, na novom instagram filteru možete pogledati radove Tamare Đorđević, Ksenije Kovačević, Jovane Višnjić, Dimitrija Andrijevića, Jane Stojanović, Jovane Denić, Miloša Ilića, Ivana Kocića, Stefana Stevanovića i Ane Marković.

Pored instagram filtera koji ne poznaje prostorna i vremenska ograničenja, radove ovih umetnika možete pogledati i glavnoj galeriji Ciglane, odnosno na Dev9t festivalu. U samoj galeriji nalazi se i poster na kom možete putem QR koda skenirati instagram filter i na licu mesta pristupiti radovima.

Sjajna svar je da Dev9t ove godine traje celog leta, stoga su ostatak jula i čitav avgust u znaku umetnosti. Pored izložbenog dela, na festivalu možete uživati i raznovrsnom muzičkom programu. Vidimo se tamo! 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor